Lyden av barndom

For mange av min generasjon var den franske animasjonsserien Les Mondes Engloutis, populært kalt Shagma, en sentral del av barndommen. Det eksisterte i flere år en kampanje for å få NRK til å vise denne serien igjen, desverre uten at statskanalen hørte på det øret. Nå er heldigvis Shagma tilgjengelig på dvd, for alle som føler for litt tv-nostalgi. Jeg liker å se på de følgende videoene på YouTube når jeg trenger å muntre opp meg selv, som fx når jeg er skikkelig morgengretten på en grå mandag morgen.

Åpningen på serien med sangen som fortsatt gir meg klump i halsen:

Dansen til Bic & Bac:

Og ikke minst La Danse des Pirates:


5 responses to “Lyden av barndom

 • vaarloek

  jøss, jeg har akkurat knødd meg til å få spotify og noe av det første jeg leita fram var ingrid olavas versjon av les mondes engloutis, og det var typ i går kveld :P jeg husker shagma, om enn noe vagt. det er noe med åttitallsnostalgien. så nausicaa of the valley of the wind her om dagen, forresten. skikkelig syra åttitallsynthing på gang der! :P

  og ja, hvor kjøpte du egentlig Buffy #8?

 • Aina

  På grunn av denne posten lånte eg Shagma på biblioteket i går og såg første episode! Men du: det er musikken som er best.

 • Rullerusk

  Vårløk: Det er noe eget med 80-tallet ja, det var en merkelig tid. jeg lånte faktisk «Nausicaa» av broren min for litt siden, men har ikke fått tid til å se den. Kanskje det blir nå i helga?

  Buffy #8 er altså i tegneserieform og er å få kjøpt på Outland.

  Aina: Ooh, kanskje jeg må gå låne den jeg og? Men ja, det er nok først og fremst musikken som er fin nå. Det er nesten rart hvordan lyd (og lukt) er i stand til å bringe minner og stemninger så sterkt tilbake, i mye større grad enn det visuelle.

 • Aina

  Heilt klart!
  Det var litt gøy å sjå igjen karakterane, også, eg hugsa nokre av dei, men ikkje alle. Særleg Bic og Bac, så klart, og Alana (eller kva ho heiter, ho lysjenta).

 • Suzanne

  Oooooh, tidenes flashback! Tittel og navn husker jeg ingenting av, men bildene og musikkene. Ai ai ai!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: