Meg og deg

Rullerusk er bibliotekar, bokfetisjist, lit.vit-master dropout og wannabeforfatter.

Hun er 31 år gammel og bor i Oslo sammen med sin gitarspillende og brødbakende ektemann og verdens nydeligste datter.

Rullerusk liker å lese poesi, tegneserier, samtidslitteratur, fantasy og klassikere, se altfor mye på tvserier, skrive på romanmanus som aldri blir ferdig, høre på musikk (alt fra klassisk til black metal, men lukker ørene for kommers pop, hip hop, rap ol.), strikke, drikke store mengder te og være sammen med familie og venner.

Det er alltid hyggelig å vite hvem man har på besøk. Så skriv gjerne en liten hilsen her hvis du har lyst til å presentere deg selv eller har noe å si som kanskje ikke passer som kommentar på noen av postene.

Hvis du er av den litt sjenerte typen som ikke vil skrive noe her så alle kan se det, men har noe du vil si meg, så kan du sende en e-post til følgende adresse: rannveigw alfakrøll gmail punktum com

 

Presley


50 responses to “Meg og deg

 • Fred

  Fred er hyppig leser av Rullerusks rablerier. Jeg er ikke viter av noe, ikke rød, publiseringssky og musikkrival med Rullerusk, men hun forstår meg og jeg forstår henne.

 • rullerusk

  Takk for at du legger inn en hilsen selv om du er publiseringssky. Og jeg må da si at du vet veldig mye selv om du ikke er offisiell viter av noe enda. :D Jeg synes også at vi forstår hverandre ganske godt selv om du aldri vil få meg til å like hiphop (bortsett fra en og annen låt med Outkast eller Gnarls Barkley)

 • Elisabeth

  Jeg prøver å bli en slags litteraturviter. Har hjemmeeksamen nå. Siden jeg synes det virket som en kjempeide å ta eksamen i litteratur ved en stor norsk utdanningsinstitusjon mens en er i Cape Town på utveksling, så er jeg ganske så støkk. Jeg har all litteraturen jeg nødvendigst trenger, men mangler Petter Smart ideen som skal løse alt. Ser at du er litteraturviter, og biblotekar. Kanskje du har noen råd, tips eller hva som helst?! Jeg skal analysere Mrs. Dalloway med Kristevas melankoliteorier… Jeg blir melankolsk av mindre. Er på vei, men føler at jeg flytter en stor murvegg alene.
  Håper du kan hjelpe meg! :)

 • rullerusk

  Hei Elisabeth. Nå ga du meg jammen litt å tenke på. Skjønner godt at det er vanskelig og frustrerende å skulle skrive hjemmeeksamen langt fra veiledere og andre litteraturstudenter som man kan diskutere med.
  Det er noen år siden jeg leste Mrs. Dalloway og Kristeva, og du sier ikke helt hva du vil ha hjelp med, men jeg skal gi det et forsøk.
  Det du jo hovedsaklig trenger av litteratur er jo Mrs Dalloway og Sort sol av Kristeva. Hvis du har veldig mange bøker du har tenkt til å bruke kan det kanskje gjøre det enklere for deg å kutte ut noen av dem. Det viktigste er jo din analyse, ikke hva mange andre kan ha sagt. Man skal jo ha flere kilder som underbygge påstandene man kommer med, men man må passe seg så man ikke blir sittende og bla mer i referanselitteratur enn å skrive.
  Det viktigste er å finne en problemstilling. Det er kanskje Petter Smart-løsningen du leter etter? Problemstillingen skal avgrense og legge premissene for analysen din. Det er jo umulig å få med alt. Hvilke motiver er mest sentrale og mest interessante å se på i forhold til Kristeva? Jeg tenkte først på forholdet mellom mrs. Dalloway, datteren og mr. Dalloway. Moren og tapet av moren er sentralt hos Kristeva og også i Mrs. Dalloway. Du må vel også ha med Septimus Smith og paralellen mellom ham og Mrs. Dalloway.
  Jeg søkte etter aktulle bøker og kom over «Kristeva, Psychoanalysis and Culture : Subjectivity in Crisis» av Sylvie Gambaudo. Den så ganske interessant ut som kilde, men jeg har jo ikke lest den selv.
  Dette var desverre alt jeg kunne si uten å ha fått satt meg ned og sett på bøkene igjen. Mine to hovedråd er altså: ha en klart avgrenset problemstilling og avgrens referanselitteraturen. Lag en grundig disposjon og begynn å skrive. Jeg synes ofte det hjelper å bare hamre ned alle mulige tolkningsideer jeg får, ikke vær redd for å ta i. Når du har fått ned noen avsnitt begynner du å sortere og kutte. Det viktige er å få i gang skriveprossesen uten å være for selvkritisk. Å skrive litteraturanalyse er jo gøy og jeg tror oppgaven din kan bli veldig interessant.
  Jeg vet ikke om dette hjalp noe eller om du ville ha mer konkrete ideer til analyse? Uansett må du ha lykke til. Skriv gjerne til meg igjen hvis du føler for å lufte flere tanker om oppgaven din.

 • virrvarr

  Jeg heter Virrvarr, og fant ut at jeg faktisk kjente familien til Rullerusk lenge etter at jeg snublet over bloggen og tenkte «OMG! Du kunne vært MEG, damen!»

  Ellers er jeg yngre enn Rullerusk og liker å tro at jeg kan leve av å skrive bøker, tegne tegneserier og træ perler på snor når jeg blir stor. Mm.

 • rullerusk

  Dette at min og Virrvarrs familie kjenner hverandre er ganske artig, særlig fordi det er en av hovedårsakene til at denne bloggen oppstod. For ikke lenge siden hadde jeg nemlig kun en vag anelse om hva blogging gikk ut på. Jeg så for meg en haug med selvsentrerte fjortiser og andre mennesker uten noe liv som satt og blabret ut på nettet om sine intetsigende tilværelser. Så traff jeg Virrvarrs svigermor i et juleselskap hjemme hos min mor og hun fortalte meg at hennes svigerdatter hadde en utmerket blogg som holdt på å gjøre det stort i noe som ble kalt Tordenbloggen. På den måten rotet jeg meg inn på Virrvarrs revolusjonære rotloft. Og oppdaget at blogglesing kan være både svært underholdende og lærerikt. Da jeg noen uker senere klaget til min daværende kjæreste om at jeg kjedet meg etter ha sluttet i Radio Nova foreslo han (seriøst eller på spøk, jeg vet ikke helt) at jeg skulle starte en blogg. Da tenkte jeg på roteloftet og sa at ja, det skulle jeg pokker meg gjøre. Så takk til deg Virrvarr for at du inspirerte meg til å starte denne bloggen, for å være den første som kommenterte her og for å ha lært meg mye om hva bra blogging er.

 • Astrid

  Jag är din kompis!
  Du er den stiligste bibliotekaren, Rullerusk. Jeg syns vi skal skåle sammen igjen snart!

 • rullerusk

  Tusen takk, Astrid. Jeg gjør jo en iherdig innsats for å utradere myten om bibliotekarer som støvete grå mus ;)
  Synes definitivt også at vi må skåle sammen snart. Ingenting er som å feire livet og sola med gylden øl!

 • Christina-eks-kollega

  Rullerusk, har du blått hår, eller er den blåhårete damen en annen enn deg? Det var herlig å lese bloggen din igjen, har ikke vært innom den på en god stund. Bloggen din får meg av og til til å føle meg som en liten, grå mus, men samtidig fyller den meg med inspirasjon til å gjøre livet mitt litt mere fargefullt enn det kjennes som for tiden. Istedet for hund, kan du godt ha 3-åringen min på fôr hvis du vil.

 • rullerusk

  Hei Christina! Bildet er av meg med en blå parykk jeg kjøpte i Stockholm i fjor. Den stod i et butikkvindu rett ved hotellet mitt og nærmest ropte til meg at den var min :D
  Så hyggelig å at du synes bloggen er inspirerende, og jeg må da si at du er langt i fra noen grå mus. Men du er småbarnsmor og da blir jo mange av dagene like.. men som alt annet vil den fasen også gå over. Husk å nyte at barna er små mens du kan da. Før du vet ordet av det er de ville tenåringer som du aldri ser snurten av unntatt når de stikker hjemom for å hive i seg all maten i huset før de styrter ut igjen… ;)
  Jeg tviler ikke på at 3-åringen din er veldig søt, men jeg tror jeg starter mykt med hund før jeg går over til å prøve å oppdra den tobente varianten…
  Håper alt er bra med deg og du finner ut av hva du vil holde på med. Skal snart ut i ny jobb jeg og. Har fått fast stilling som bibliotekar på Blindern. Jippi!

 • tinasteirokelly

  Hei min kjære venn! Så koselig at du har funnet en spesiell person! :)

  Leste om denne filmen og tenkte på deg: http://www.hollywoodlibrarian.com/

  Savne dæ!

 • rullerusk

  Hei Tinamor.
  Takk, er veldig forelska og glad om dagen. :)

  Leste om filmen og den ser kjempeinteressant ut. Må definitivt få tak i den!

  Savner deg og vennen. Håper alt er bra med deg. klem

 • tante grusom

  hei snuppa.

  jeg er din fotonerd venn i london. glemmer aldri da vi vasa rundt på glemmen vgs i år 99/00 i så mye svart som mulig. vi var jo dritkule!

  joda, jeg leser flittig bloggen din mellom retusjeringen av ubeskrivelige ting gjort av idiotiske fotografer som ikke har fuckins peil på hva de gjør bortsett fra å godprate med diverse duste art-directors rundt omkring. og hadde det ikke vært for evnen deres til å smiske, kunne jeg, og du, og mange andre, utklassert dem med et engangs kamera. så mens jeg sitter da og prøver å forstå og redde «visjonen» til enda en talentløs fyr da er det ille kos å lese litt rablerier indeed.

  (btw, jeg har forresten gått tilbake til litt mørkere hår. det ble brunt denne gang… det eneste er at det kan i visse lysforhold se bittelitt grønt ut. det var jo ikke helt planlagt, så jeg håper jeg kan klæsje i noe annet om litt. i mellomtiden er min strategi å si, hvis noen spør, «Why so serious?» og smile bredt!)

  klem fra tante grusom

 • rullerusk

  Hallo tante grusom.
  Vi var de kuleste og mørkeste på Glemmen vgs ja, ingen tvil. Jeg har bilder som beviser det! ;)

  Hehe, høres som om du har noen utfordringer på jobben. Bra at jeg kan tilby en kjærkommen adspredelse her på verdensveven. Jeg har forresten ikke fått så mye tid til å leke med det nye kameraet mitt ennå, men så fort jeg er ordentlig i gang kommer det muligens til å dukke opp litt resultater her.

  Ooh, håret ditt høres tøft. Grønt er gøy! Vil se bilder!

  klemklem

 • tante_grusom

  savner deg forresten….

  klem klem tilbake

 • rullerusk

  Savner deg og vennen. Synes du burde gjøre nordmann av han der briten din snart. Men så lenge han nekter å lære seg å spise brunost og salt lakris så er vel ikke det så sannsynlig. ;)
  Jeg lover ihvertfall å returnere til London innen året er omme. :)

 • Virrvarr

  Du har fått Wet Moon- header :D

 • rullerusk

  Selvsagt. Rullerusk <3 Ross campbell ;)

 • Julie

  Julie bor i Trønderbyen, og skulle ønske det var med en liten hund… Men dessverre er det vanskelig når man bor på studenthybel.
  Er… ingenting ennå. Og har ingen anelse om hva hun skal bli heller. Vurderer så altfor mye.
  Vurderer faktisk også bibliotekar eller litteraturvitenskap. Kunne du tenke deg å fortelle meg litt om det…?
  Hva tok du først o.l.?

 • rullerusk

  Hei Julie. Velkommen hit til lille bloggen min. Jeg har også bodd i Trønderbyen og trivdes meget godt der. Sympatiserer veldig med det å ønske seg dyr, men ikke kunne ha det. jeg ønsker meg veldig en katt, men ettersom jeg bor i lite kattevennlige omgivelser og er motstander av å ha innekatt så går det ikke… Får håpe at vi begge etterhvert kan bo på steder hvor vi kan ha dyrene vi ønsker oss :)
  Både litteraturvitenskap og bibliotekfag er veldig interessant og lar seg jo fint kombinere. Mer info blir litt langt å ta her, så jeg sender deg en mail om kort tid jeg.

 • demiveemon

  Demiveemon leser fint lite bøker for et menneske hvis studie faktisk innbefatter seg med litteratur, og syntes for det meste bare at det var morsomt å se at det finnes andre nordmenn av den kvinnelige legning som faktisk blogger om tegneserier.

 • rullerusk

  Hei Demiveemon. Hyggelig å se deg her og kjempeflott å finne en annen blogger med hang til tegneserier og andre morsomme ting :)

 • rullerusk

  Jasså, så du har rotet deg inn i bloggosfæren du og? Deler av internett er jo en slags morgentåkedal forresten…

 • Morkel Mosetuss av Morgentåkedalen

  Noen mennesker har ikke så mye å gjøre på arbeidsplassen sin i dag.
  Jeg har ikke tåkelys.

 • rullerusk

  Jeg håper du med «noen» mener deg selv. Jeg vil så veldig gjerne vite at det er noen andre der ute som i dag er så trøtte at selv om de prøver å gjøre noe fornuftig, bare ender opp på youtube og i kommentarfeltet på diverse blogger. Akk…

 • Morkel Mosetuss av Morgentåkedalen

  Aye, that be me.
  Har vel egentlig brukt opp internettet i dag.
  Trøtt som halvannen strømpe, et bybud og to dupper.

 • rullerusk

  Kjenner den ja. Jeg skjønte ikke hvor ille det lå an før jeg begynte å spille Daft Punks «One more time» på repeat. Den er så deilig og beroligende… Nesten som å sove. Må bare passe på å ikke sovne oppi tastaturet. Tastemerker i fjeset er så usjarmerende.

 • Fnugg

  Er helt ny i bloggosfæren, driver og prøver meg frem og nå står kommentering for tur. Er nyfrelst tegneserietilhenger, og storfan av blogging om temaet. Har en liten liste nå, mye herfra, over hva jeg må få tak i. Har sett meg rundt på bloggen og synes det er mye her som er interessant og godt skrevet, så du har nok en fast følger i meg.

 • vaarloek

  vel. jeg er Hanne som snart skal traske rundt på Blindern igjen. selveste universitetet, med andre ord! w00t w00t :)

 • rullerusk

  Fnugg:Oi, dette er sånne kommentar en stakkars trøtt blogger liker å våkne opp til. Tusen takk. Så bra at du finner ting du liker her, og så bra at du har blitt frelst på tegneserier! Jeg har desverre ikke vært så flink til å blogge om tegneserier i det siste, har blitt litt for opphengt i alle nyhetene på bokfronten, men jeg planlegger å vie mer plass til tegneserieblogging framover.
  Velkommen skal du være både her og i bloggosfæren ellers. Det er bare å prøve seg fram, det viktigste er å ha det gøy. Jeg er spent på å se hva du gjør med bloggen din og så håper jeg å se mer til deg her :)

  Vårløk: Du får stikke innom en tur når du skal vimse på Blindern igjen. Jeg befinner meg riktignok på mat.nat-bibliotekene, så pensum kan jeg ikke hjelpe deg med, men vi har mange fine og rolige lesekroker hvis du skulle ha behov for det :)

 • lauvlilly

  Hei Rullerusk! Jeg er Lauvlilly, og vi kjenner hverandre;) Godt nyttår, og hjertelig til lykke med forlovelsen! Jeg har kjent litt på skrivekløe i det siste, og bestemt meg for å prøve på en blogg igjen. Vi får se hvordan det går. Uansett, jeg står i gjeld til deg når det kommer til utforming- synes nemlig bloggen din var fin! Håper du ikke blir sur!

  Hilsen Ingeborg

 • rullerusk

  Takk og godt nyttår til deg og.

  hehe, så gøy at det er du som er Lauvlilly. Jeg har jo titta innom bloggen din før og fikk en følelsen av du var noen jeg kjente. Nå ser jeg jo at jeg burde tatt hintene som lå der om hvem du er. ;)

  Uansett kjempegøy at du også har begynt å blogge! Gleder meg til å følge med. Og er selvsagt er jeg ikke sur for at jeg har inspirert deg angående utforming. Alle bloggere låner ideer fra andre bloggere, det er sånn det fungerer.

  Som sagt, ser fram til å se resultatene av skrivekløen din og så håper jeg at vi ses i real life en gang snart og. :)

 • lauvlilly

  Ja, det hadde vært koselig! Vi henger jo og slenger i samme farvann, så vi kunne jo tatt en kaffi en dag

 • Rullerusk

  Ja, Blinderen flommer jo over av kaffebarer så burde ikke bli et problem. I’ve got your number. ;)

 • Vero

  Liker headderen din veldig godt. Skikkelig tøff tegning. Har du tegna den selv?

 • Rullerusk

  Hei Vero. Velkommen hit.
  Ja, det er en kjempeflott tegning. Det er desverre ikke jeg, men den betraktelig mer talentfulle tegneserieskaperen Ross Campbell som står for dette verket. Bildet er av Cleo, som er hovedpersonen i tegneserien Wet Moon. Du kan se flere fine tegninger på hjemmesiden til Ross: http://greenoblivion.com/

 • margretheaasjohnsen

  Er helt ny her på WordPress, men tar sjansen på at jeg finner din blog igjen om jeg legger deg til i Blog Surf, eller hva det nå heter…

 • Rullerusk

  Hei Margrethe. Velkommen hit til bloggen min og til WordPress-gjengen. Blog Surf skal fungere slik ja :)

 • Mummimamma

  Mummimamma er mammaen til Rullerusk. Jeg er veldig stolt av Rusket og tar litt av æren for at hun er blitt hekta på tegneserier og bøker. Har jo prøvd å la henne vokse opp i et møblert hjem. :-)

 • Rullerusk

  Ja, all kred til deg mamma :D

 • Marcus Sebastian

  Hei hei!

  Nå er det jammen mange år sida du satt på peisen og leste bok oppe i Rødåsen! Men det er slik jeg husker deg.. Flirende høyt av en bok, gjerne med Mari på slep..

  Moro og plutselig komme over bloggen din! Jeg rømmer landsdelen og gjør nordlending av meg snart, men kanskje vi møtes på broren din sin «Everything Must Go» til helga?!

 • Rullerusk

  Hei Marcus. Ja tida flyr og jeg har ikke lenger en peis å sitte på. Men kanskje en gang i framtiden… Heldigvis går det fint an å lese bøker på andre slags sitteplasser og!

  Jeg kommer på lillebrors utstillingsåpning på fredag ja. Så da ses vi forhåpentligvis. Hadde vært hyggelig å hilse på deg før du stikker nordover. :)

 • Lord Sverre

  Hei.
  Datt over bloggen din ved en tilfeldighet. Googlet Blacksad. Veldig fin og gjennomført blogg! Deler noen av de samme interessene som deg (film/tv/bøker/tegneserier), og kommer definitivt til å stikke innom igjen.

 • Rullerusk

  Hei Sverre! Så kult at du liker bloggen min! Hyggelig at du stakk innom. Velkommen tilbake!

 • Yoshimi

  Hei, så morsom blogg du har!

  Jeg er nylig gjeninnvandret i Norge, så driver vel egentlig og justerer meg litt til Kulden Og Sånt.

 • Rullerusk

  Hei Yoshimi! Bra at du hadde det moro på denne bloggen, det er det som er meningen. :) Og velkommen tilbake til gamlelandet!

 • Heidi Strøm

  Hei, hei!

  Fant bloggen din nå, og gleder meg til å følge den fremover!

  Mvh
  Heidi

  ( http://mentaltlofilters.blogspot.com/ )

 • Vegard S.

  Nei se hva man finner på den store interveven.
  Leste ikke veldig masse før jeg tenkte at dette måtte være deg :)

  Og en dag skal jeg lage den Mest Fantastiske Tegneserien Noensinne (TM), bare vent. Men ikke hold pusten… ekle seriøsverden kommer så mye i veien.

 • Rullerusk

  Kan holde pusten littegrann da. Eller ihvertfall glede meg veldig til det skjer :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: