Get ready to swoon

På tirsdag kveld så jeg NRKs kunstprogram Safari. De rapporterte blant annet fra gatekunstfestivalen i Stavanger, og hadde i den forbindelse intervjuet gatekunstneren som kaller seg Swoon. Swoon heter egentlig Caledonia “Callie” Curry og bor i New York City. Hun stiller ut på gallerier og og museer, men foretrekker å jobbe ute i gatene der andre mennesker enn gallerivankere kan se kunsten hennes.

Mens hun brettet kunsten sin ut i Stavangers gater fortalte hun at hun liker at gatekunst er mer ufortsigbart og ukontrollert enn kunsten i et gallerirom. Du kan ikke vite hvem som vil se kunsten, eller hva som vil skje med den. Kunsten får en annen betydning når den dukker opp på husene der folk bor, eller på restene av hus som er revet ned. Swoon forteller om folk som har sagt at det å plutselig se kunsten hennes på en vegg reddet dagen deres eller fikk dem til å bli boende i det nabolaget.

I motsetning til mange andre gatekunstnere, maler ikke Swoon rett på veggen, men lager tegninger og malerier på gråpapir som hun så tapetserer opp utendørs. Det skaper en spesiell effekt som jeg synes er fin.

Her er et fint intervju med Swoon, gjort av Walrus TV.

Håper hun tar seg en tur til Oslo en gang. Kom til Bjølsen, Swoon. Min yttervegg er din yttervegg!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: