Ting jeg gjorde i New York City

På søndag kom vi hjem etter å ha tilbrakt en uke New York City. Hjernen min er fortsatt omtåket av jetlag og de millionene av inntrykk man får i en gigantisk by. Turen kan kort oppsummeres slik: utrolig gøy og litt slitsom. Jeg synes jeg klarte meg ganske bra tatt i betraktning at gravidkroppen fort blir sliten og trøtt, og at rygg og føtter fort verker etter lange dager på asfalt og ukomfy seter på sightseeing-busser.

Men jeg fikk altså sett og gjort nesten alt jeg drømte om i New York. Som å spise amerikanske blåbærpannekaker til frokost, gå tur i Central Park, besøke New York Public Library, se kunst på MoMA og Guggenheim, se dinosaurerer på Museum of Natural History, stå på toppen av en skyskraper og se utover byen, spise et gigantisk pizzastykke av den typen de selger på små pizzasjapper hvor det jobber rare gamle menn som snakker gebrokkent engelsk, spise lunsj på en typisk amerikansk diner (jepp, jeg innser at mye av mine New York-fantasier handler om mat), ta en gul taxi, finne en kul bokhandel og kjøpe en veldig New Yorkete bok (vi fant Shakespeare & co på Broadway og jeg kjøpte «Franny and Zooey» av J.D. Salinger).

Vi spiste lunsj her:

Og vi så Gus Van Sants nye og nydelige film «Restless» i en av de gigantiske kinoene ved Times Square. (Denne kinoen hadde 25 saler fordelt på 6 etasjer. Tilgjengjeld var vi knapt ti mennesker i salen. En av dem viste seg å være en filmklipper fra Ecuador som forstod hva vi sa fordi han er gift med en dame fra Bergen. Det er en liten verden, selv i New York ).

Og jeg fikk sett englefontenen i Central Park som jeg for alltid vil forbinde med mine yndlingstegneserier «Sandman» og «Death: The high cost of living».

Og over alt møtte vi hyggelige mennesker. Det er lett å bli sjarmert av amerikansk høflighet, avslappede vennlighet og serviceinnstilling. New York er fint sted å være gravid. Man blir alltid tilbudt et sete på subwayen og veldig ofte får man hjertlige gratulasjoner fra personalet på kaféer og restauranter man går på. Føler at nordmenn kan ha et og annet å lære av amerikanerne her. Jeg håper jeg får reist mer i USA, gjerne på den andre kysten neste gang.

Reklamer

Om Rullerusk

Rullerusk er bibliotekar, litteraturviter, tegneserienerd og skravlebøtte. Vis alle innlegg av Rullerusk

6 responses to “Ting jeg gjorde i New York City

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: