Om å savne en pus

Det er mye som har distrahert meg fra blogging i det siste. Ferie og en tur til Fredrikstad og en tur til Bergen for eksempel. Men først og fremst går mye av energien min med på å bekymre meg for katten min som snart har vært savnet i en uke.

I nesten to år har jeg hatt gleden av å dele leiligheten med Presley, en litt rampete men veldig søt og sjarmerende skogkatt. Onsdag morgen i forrige uke våknet jeg og han var borte. Det viste seg at jeg hadde glemt å lukke stuevinduet før jeg gikk og la meg og dermed var katten vekk. Dette til tross for at vi bor i tredje etasje. Jeg løp ut i lett panikk og lette. Ingen pus noe sted. Siden har broren min og samboeren hans lett, jeg og samboeren min har lett, vi har hengt opp plakater i hele nabolaget og litt til og lagt ut annonser på nettet. Ingen pus. Og kun en telefon fra noen som mente å ha sett en skogkatt.

Hele tida går jeg rundt og har en kjip følelse av hjelpesløshet. Jeg kan lete, men sannsynligheten for å finne ham på den måten virker mindre og mindre. Samtidig tenker jeg på hvor hjelpesløs Presley er. Han har alltid vært innekatt og er overhodet ikke vant til å klare seg ute. Er han skadet, er han død, kryper han forvirret rundt i en busk? Har noen funnet ham og tatt vare på ham? Det er så fælt å ikke vite. Det er kjemperart å være hjemme nå som det ikke er en katt der. Plutselig er det ingen som møter meg med et mjau når jeg kommer inn døra, ingen som stikker ut i gangen for å snuse når jeg tar inn avisa om morgenen. Ingen som krøller seg inntil meg på sofaen og vil kløes bak øret. Plutselig er jeg ikke nødt til å passe på hvor jeg legger fra meg strikketøyet eller hårspennene mine som vanligvis er fristende leker for pus. Det er rett og slett litt for stille i leiligheten.

Jeg har hørt historier om folk som har funnet igjen katten sin etter både uker og måneder. Jeg håper så inderlig at dette blir en av de historiene. Vi savner så sårt å ha en pus i hus.

Så hvis noen skulle se en litt fortapt skogkatt i Bjølsen/Sagene-området: det kan være Presley og han må komme hjem! Her er lenke til annonsen jeg har lagt ut på dyrebar.no: Katt savnet – Presley

 


4 responses to “Om å savne en pus

 • r4gni

  Ikke fortvil enda! Katten min stak av fra feriehjemmet i et område der den ikke var kjent og med opptil -17 grader og snø. Sett ut for døren noe den kjenner lukten til, noe mat og vann og prøv selv/ få hjelp til å følge med på hva som skjer der. Min katt var forsvunnet i 12 dager, jeg plaget alle naboer i nabolaget til kattens feriehjem, og fant den til slutt i en kjeller med vindskeiv dør, som ble lukket igjen så den ikke kom seg ut igjen. Hun satt øverst på en haug med gamle møbler og skrot, under kjellertaket der luften var varmest. Den var utsultet og sliten, men kom seg etter et par dager. Den nektet først å spise, men fikk så a/d-diettfor fra dyrlege, og så kom den seg.

  Dersom det er sommer trenger din katt neppe være i så dårlig stand.

  Steder du kan sjekke:
  – I Bergen er det folk som har foringsstasjoner for katter som ikke har eiere lenger. Det er mulig det fins i Oslo også. Det kan du høre om med Dyrebeskyttelsen/Kattens vern eller hva nå finnes av slike organisasjoner i Oslo. Spør hvor disse stasjonene finnes i nærheten din og be de frivillige som mater kattene å se etter katten din.
  – Hør med alle slike organisasjoner, gi de bilder av katten din med beskrivelse av hvor du bor.
  – Steder der katten din mest sannsynlig er er plasser der hhan kan gjemme seg fra andre katter. Sett ut mat for å lokke ham ut. Det er veldig sannsynlig han kommer ut om natten når det er stille og mørk.
  – Hvis du finner katten og den kommer ikke til deg fra seg selv, be Dyrebeskyttelsen om hjelp, det er mulig å få hjelp av folk som vet hvordan å få tak i litt mer fortvilte og slitne katter.

  Det finnes også nettsider for savnede katter, men det å henge opp lapper og be naboer om å få sjekke kjellere, garasjer, boder og lignende har hjulpet meg. Lykke til!

 • Rullerusk

  Takk for oppmuntring og tips! Å sette ut mat for å lokke ham ut er kanskje ikke så dumt. Vi har hengt opp masse lapper i nabolaget, men lapper som spesifikt ber folk om å sjekke kjellere og boder er sikkert lurt. Har sjekket Dyrebeskyttelsen i Oslos nettsider, men de hadde ikke så mange tips utover ting vi allerede har gjort. Vi får bare fortsette å prøve!

 • Anita

  Du kan også informere foreningen for omplassering av dyr (fod.no) om katten din. Har du lagt ut annonse på nettkatten.no?

 • Rullerusk

  Hei Anita. Har lagt ut annonse på nettkatten.no. Har ikke kontaktet fod, men regner med at hvis de får tak i Presley så vil de kontakte meg (han er heldigvis id-merket).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: