Patti Smith til Oslo

«Just kids» av Patti Smith var en av de første bøkene jeg leste i fjor. Selv om jeg hadde hatt den legendarisk plata «Horses» i cd-hylla i mange år var det først med denne selvbiografiske boka at jeg virkelig fikk øynene opp for henne. Jeg hadde det ganske kjipt i begynnelsen av 2010. Patti ble en inspirasjon. Jeg leste flere bøker av henne og om henne. Jeg hørte på alle platene. Jeg leste «Just kids» om igjen. Jeg arrangerte Patti Smith-kveld på Blå. Jeg var oppslukt av Patti. Intensiteten i stemmen, ordene og tankene hennes. Da hun holdt konsert i New York på bursdagen sin i vinter satt jeg småbitter i Oslo og ønsket at jeg var der.

Og nå kommer hun til Oslo. Fredag 10. juni på Norwegian Wood. Billetter kommer snart. Følg med. Jeg kjenner meg helt svimmel ved tanken på å se henne. Det skulle selvsagt helst vært på en mørk og litt nedslitt klubb i New York, men jeg tar det jeg får.


4 responses to “Patti Smith til Oslo

 • Sussie

  Får dessverre ikke sett Patti på NW, men har sett henne på Roskilde i’01 (både spoken word på liten scene og konsert på Oransje scene) og på Sentrum Scene i Oslo i ’07. Sistnevnte var veldig bra, men Roskildekonserten var MAGISK. Det var ett år etter ulykka, hun sang Pearl Jams ‘Alive’, hun gråt, alle gråt.

 • Rullerusk

  Roskildekonserten høres fantastisk ut! Har hatt noen magiske opplevelser foran Orange scene, men var desverre ikke der i ’01. Hadde veldig lyst til å dra, særlig fordi The Cure spilte da, men pengene strakk ikke til. Men fikk sette The Cure året etter i Sverige og nå får jeg sett Patti! :) Synd du ikke får vært NW.

 • ingridmj

  Oh neeei. Jeg er utenlands da =(
  Men jeg tror jeg skal lese den boka nå ihvertfall.

 • Rullerusk

  Så synd, men les boka! Den er fantastisk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: