Høsten er en bra tid for varme ting, som te, kakao og myke ullpledd. Og suppe.
Jeg har dilla på suppe for tida og tester stadig nye oppskrifter. Jeg har med årene blitt stadig mer glad i å lage mat, men synes ikke noe særlig om kompliserte oppskrifter som tar lang tid å lage. Derimot er jeg veldig tilhenger av oppskrifter som beviser at det ikke må være komplisert og tidkrevende å lage god mat fra bunnen av.
Nettopp derfor er jeg så glad i suppe. Mulighetene er uendelige og mange supper kan lages i noen få enkle trinn: Kok opp buljong, hiv oppi det du vil ha, kok i ca 15 min, spis med noe godt brød/flatbrød til. Ta-daaa!
Den suppa jeg lager oftest er en rød linsesuppe som er innmari god. Oppskriften fikk jeg fra boka Lettlaget vegetarmat, som jeg fikk av min mor da jeg i en alder av 16 la kjøtt på hylla for godt. Denne boka blir fortsatt flittig brukt.
Oppskrift på rød linsesuppe
3 dl røde linser, godt skylt
12 dl grønnsaksbuljong
1 boks hakka tomater
1 liten purre, finsnittet
2 gulrøtter i tynne skiver
1 grønn paprika, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
1 laurbærblad
1 ts malt karve
Cayennepepper
Salt
Hakket persille
Ha alt oppi gryta. La småkoke i ca 15 min. Smak til med salt og cayennepepper. Strø hakket persille over til slutt. Ekstra godt med en dæsj rømme og ferskt brød til.
Anbefalt litteratur: Eating animals av Jonathan Safran Foer
Anbefalt soundtrack: The Smiths – Hatful of hollow (vokalist Morrissey er aktivistisk vegetarianer)
God middag!
Legg igjen en kommentar