Skrivemusikk

I bloggen til Flamme Forlag er det særlig en spalte jeg har satt stor pris på, og det er Litterært soundtrack. Der forteller utvalgte forfattere om hva hun/han hørte på da de skrev den siste boka si.

Noen av forfatterne sier at de helst skriver til stillhet, og musikken de nevner er den de har hørt på innimellom skriveøktene, men som har bidratt til å sette dem i riktig stemning.

For meg varierer det litt om jeg kan høre på musikk eller ikke når jeg skriver. Ofte synes jeg det er fint. Jeg hører som regel på musikk nærmest konstant når jeg er hjemme (unntatt hvis jeg se på tv, men noen ganger da og), og stillhet  i leiligheten kan nesten virke litt unaturlig. Men hvis jeg sliter veldig med konstentrasjonen må alle lyder bort. Noen ganger er bakgrunnsmusikk fint for å hindre at jeg blir rastløs. Andre ganger kan musikken være direkte inspirerende. (Da jeg skrev nanowrimo-romanen min fjor hadde jeg ofte en av Harry Potter-filmene stående på i bakgrunnen mens jeg skrev for å komme i riktig fantasy/eventyr-stemning. Det fungerte overraskende nok veldig bra).

Her er noen av mine bakgrunnsfavoritter. Nå for tiden går det særlig i Loreena McKennitt. Musikken hennes er fantastisk nydelig og har akkurat den rette stemningen for boka jeg skriver på nå.

Har dere noe musikk som er bakgrunnsfavoritter for skriving (og lesing)?

1. Loreena McKennitt

2. Glenn Gould – Goldberg variations

3. Cocteau twins

4. Kate Bush

5. Backworld


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: