Mulighet for tegneseriespirer

Mine ambisjoner hviler aldri! I tillegg til aspirerende forfatter setter jeg nå serieskaper på lista over ting jeg jobber for å bli.
Norsk tegneserieforum (NTF) har siden 80-tallet gitt ut bladet Bobla med artikler og nytt om tegneserier. Nå har NTF fått nye nettsider og bladet Bobla skal relanseres som et tegneserieblad der amatører kan få prøve seg og komme på trykk.

Som tegneserieentusiast med sans for å finne på historier har jeg lenge tenkt på hvor kult det hadde vært å lage en tegneserie. Men så er det det at jeg ikke kan tegne. Men heldigvis har jeg en bror som er råflink til å tegne og også har ambisjoner om å bli serieskaper. Så nå slår vi våre krefter sammen og skal prøve å gjøre en novelle jeg har skrevet om til tegneserie.
Vi er begge ganske opptatt med heltidsjobber og andre prosjekter, men jeg håper innmari at vi skal få til dette. Om ikke annet så er det kjempegøy å prøve!

Hvis du er eller noen du kjenner har seriesider liggende i skuffen så anbefaler jeg å prøve på dette. Frist for å levere manuside er 7. september, fristen for ferdig produkt er 1. november.

Les mer om hva som skal til for å komme på trykk på NTFs nettsider.

Her et eksempel på et av mine tegneserieforbilder, både forteller- og stilmessig: Demo av Brian Wood og Becky Cloonan.


5 responses to “Mulighet for tegneseriespirer

 • Vegard S.

  Så kult da!

  To måneder på å redigere en novelle for serieformat og tegne går fort med «ordentligjobb» ved siden av, så prioriter riktig fram til 1. november :)

  For de som har lyst til å lese litt om det å lage serier og få noen gode tips anbefaler jeg «Understanding comics» og «Making comics» av Scott McCloud. Begge er utformet som en tegneserie som lærer deg å konstruere (og dekonstruere) en serie. Meta er gøy!

 • Rullerusk

  Hei Vegard! Har du tenkt til å prøve deg på dette og? Hadde vært moro å se flere serier fra din kant.
  Det er ganske knapt med tid ja. Det er mest lillebror det står på ettersom han skal tegne og det er det som tar mest tid. Så skal jeg være flink til å heie og gi råd og lage kaffe…

  Takk for tips om bøker, vil gjerne lære mer om hvordan bygge opp en tegneserie. :)

 • Vegard S.

  Nei, har ikke tenkt det. Nettopp blitt ferdig med en til Outlands seriekonkurranse, som jeg gjorde siste delen av sittende i senga med PC-skjerm på en IKEA-kasse. Trenger å slappe av litt :)

 • Avil

  Oh, eg har også slike ambisjonar, men freister grave dei djupt ned under haugane av bøker eg ikkje har skrive.

 • Rullerusk

  Vegard: hehe, da skjønner jeg. Og det kommer jo flere sjanser!

  Avil: Selv om jeg er spent på hva du kunne prestert på tegneseriefronten, så ser jeg jo helst at du ikke gjør noe annet enn å jobbe på bind to av Song for Eirabu. ;) Må vite hva som skjer videre!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: