Hun er fri

I går gikk jeg endelig ut i en etterlengtet sommerferie. I to uker skal jeg leve i slaraffenland. Etter jobb på fredag dro jeg hjem, heiv en mengde med klær og sko i en koffert, stappet laptopen i ryggsekken, sjekket at jeg hadde med passelig mengde med bøker og sa hadet til kattepus og kattepasser. Så var det toget til Fredrikstad, dumpe sakene hjemme hos ho mor og ta ferja over til gamlebyen hvor Månefestivalen ventet.

Månefestivalen har slitt i mange år, men alltid klart å overleve, og har nå i det siste virkelig tatt seg opp på program og besøkstall. Og det er bra, for Månen er noe av det beste Fredrikstad har å by på av kulturliv. Og i går var det herlig. Jeg kom midt i settet til John Olav Nilsen & gjengen. Fikk meg en øl og spottet øyeblikkelig opptil flere kjentfolk. Satte meg ned med en gjeng og fikk komplimenter for stilig og passende festivalantrekk. Været var herlig og den behagelige avslappende festivalfølelsen skyllet inn over meg. Etterpå bar det videre for å se The Mormones. Igjen møtte jeg på mye kjentfolk og det var klemming og smiling og vi danset og herjet foran scenen og The Mormones herjet på scenen, bassisten svingte med flettene sine og trommisen hamret i vei så svetten sprutet av trommeskinnene.

Kvelden hovedattraksjon var Bob Hund. Desverre ble konserten ganske kjedelig, for mange rolige låter, for få av de gamle hitsa jeg ville høre, men likevel var stemningen på topp, jeg hadde øl og kule folk å henge med, gamle og nyere bekjentskaper. Vi gikk fra Bob Hund før det var ferdig. Stakk på klubben, mer øl og veggis ratatouille i pappbeger som ble for varmt å holde men som smakte godt. Møtte på enda flere gamle og nyere venner, og vi satt ute i sommerlufta og snakka helt til jeg var altfor kald og vi måtte inn og danse oss varme.

Til slutt var det ferja hjem igjen og legge seg og sovne med en gang. Og nå starter snart programmet på litteraturscenen. Det blir Dag Solstad, Klaus Hagerup, Rannveig Revhaug og Eivind Buene. Og så blir det musikk. Masse mer musikk. Det er lovt bra vær hele helga. Jeg skal ikke på jobb igjen på mandag. Bare ha fri.

Og så min favorittlåt av Bob Hund, fordi jeg er glad i dem selv om de skuffet litt i går.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: