Bøker i kofferten

Om få timer hiver jeg meg på et fly til København. Ettersom jeg  føler meg naken bare jeg går ut en tur på butikken uten å ha en bok med meg, har jeg selvsagt pakket godt med ferielektyre, selv om jeg strengt tatt bare skal være borte i tre dager og på disse tre dagene antakelig kommer til å få lite tid til å lese. På en annen side vet man aldri hva som kan skje på en flyplass. Best å ha godt med lesestoff.

Hva har så havnet i min koffert? Den første boka er The Hours av Michael Cunningham. Den har stått på leselista mi siden jeg så filmatiseringen for noen år siden. Boka handler om tre kvinner i tre tider, men som alle er koblet mot romanen Mrs. Dalloway; Virginia Woolf, Clarissa Vaughan og Laura Brown. Jeg har såvidt begynt på den og den har vært svært lovende hittil.

Den andre boka har den passende tittelen Kitty takes a holiday. Det er tredje bok i serien om varulv og radiovertinne Kitty Norville, skrevet av Carrie Vaughn. Tross sine litt corny titler og omslagsdesign som skriker 90-tallet er disse bøkene solid og spennende urban fantasy. Kitty har nattradioshowet «The midnight hour». Hun er også i all hemmelighet en varulv. I første bok utvikler showet hennes seg til å bli et sted der varulver, vampyrer og andre kan ringe inn og be om råd og diskutere sin spesielle tilstand. Dette fører til berømmelse, men også til trøbbel. I bok nummer to står Kitty fram som varulv for resten av verden og møter blant annet en sexy varpanter. oh my.

Kitty-bøkene er spennende, bra skrevet, har en kul heltinne og slenger inn litt humor og sexyhet mellom all overnaturligheten og volden. Perfekt for å slappe av med på tur.

Den tredje boka som er med er selvsagt min egen notatbok. Flere dager borte fra laptopen kan være smertefullt, men hvis jeg skal føle inspirasjonen komme over meg har jeg et sted å få det ut.

Har dere noen bøker som MÅ leses i løpet av sommeren?


3 responses to “Bøker i kofferten

 • Avil

  Eg har ein bunke med i kofferten, og lurer på om me kan bytte. Etter Orbitor trur eg at eg er mest klar for kvinnelege varulvar.

 • Rullerusk

  Etter Orbitor er det nok på tide med varulver ja. Leste Travesti av Cărtărescu for en del år siden. Mener å huske at den var bra men meget spesiell. Har lyst til å prøve meg på Orbitor, men blir nok lenge til jeg får tid…

 • eekageek

  Jeg er akkurat likedan: Har alltid med en bråte bøker på tur (har egentlig alltid med meg minst en bok overalt, uansett), selv hvor godt jeg vet det blir lite tid til lesing. Det kan jo være!

  Husker jeg likte filmen The Hours temmelig godt (har ikke lest boka – fant ikke ut det var en bok før lenge etter jeg så filmen), så boka er nok fin. Og Woolfs roman er jo nydelig.

  Jeg har haugevis med bøker liggende som venter på å leses. Minst førti. Jeg har som mål å forsøke lese halvparten i sommer. Helst alle selvsagt, men så er det jo så mye rart som kommer i veien hele tiden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: