Tegneseriefest oppsummert

Nå i helga gikk Oslo Comics Expo av stabelen. Lørdag var den store OCX-dagen for min del og det ble en utrolig vellykket dag. Programmet og gjestene var bra i år, i fjor var det nesten bare Brian Wood som engasjerte meg. Jeg har verken tid eller krefter til å blogge inngående om festivalen, så jeg nøyer med med en liten fotoserie fra lørdagen.

Inngangspartiet til Deichmanske på Grünerløkka pyntet til festivalen som foregikk på plassen foran og inne på Seriteteket.

Festivalområdet. Litt preg av sirkus, sånt liker vi.

Panel med Max Estes, Lars Fiske, Bendik Kaltenborn og Andrew Page

På kvelden var det utdeling av Sproingprisen i det fine lokalet Ingensteds ved siden av Blå. Bendik Kaltenborn (den blonde fyren på bildet)vant prisen for årets norske serie med Serier som vil deg vel. Den smilende skjeggemannen i bakgrunnen er Kyrre, juryleder for prisen og min ærede kollega i Litteratur på Blå. De andre prisvinnerne var Andrew Page for Kunsten å knyte en knute (beste debutserie) og Lars Fiske & Steffen Kverland for KANON 3 (åpen klasse). I tillegg ble Philippe Dupuy & Charles Berberian tildelt en pris for Monsieur Jean (utenlandsk klasse).

Etter prisutdelingen var det fest hvor DJ Ingebling serverte musikk.

På bordet ved siden av oss satt min heltinne, illustratøren Becky Cloonan, og tegnet på duken med tusjpenner som arrangørene hadde vært så vennlige å legge rundt på bordene.

Jeg var for sjenert til å spørre om hun ville ta et bilde sammen med meg, men min gode venn Torleiv stilte opp og spurte om hun ikke kunne la meg være litt fan girl. Og som den høflige personen hun er sa hun entusiastisk ja. Becky er bitteliten og jeg hadde på meg de høyeste hælene jeg eier, så jeg krøket meg sammen så godt kunne for å posere sammen med henne.

Vi tok et bilde til som ikke ble tåkete, men der seg jeg helt rar ut (Becky ser selvsagt flott ut), så det forblir i min private samling.

Dagens høydepunkt var tidligere på dagen da jeg snakket med Becky mens hun satt i boden på festivalområdet. Jeg kjøpte en tegneserie som hun har både tegnet og skrevet og hun tegnet en sketsj til meg inni den. Jeg har ikke lest den ennå. Jeg sparer den til en dag da jeg har tid og ro til å nyte den fullstendig. <3


2 responses to “Tegneseriefest oppsummert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: