Queens of noise

Av de mange tingene man kan se fram til i april, som sol, utepils og vårblomster, er også filmen om The Runaways, bandet der blant annet den fabelaktige Joan Jett startet sin karriere.

The Runaways ble til da gitarist Joan Jett møtte trommeslager Sandy West i 1975 (dette i følge Wikipedia, ifølge filmen var det Joan Jett og vokalist Cherie Currie). De revolusjonerte rocken ved å være det første rockebandet bestående av bare jenter, og ble en del av punkrock-scenen sammen med band som The Ramones, Blondie og Dead Boys. Blant hitene deres er «Cherry bomb», Queens of noise» og «Born to be bad».

The Runaways ble forbilder for blant annet riot grrl-bevegelsen på 90-tallet, med band som Bikini Kill, Bratmobile og Jack Off Jill. Innflytelsen deres er også lett å høre hos fx The Donnas og Courtney Love.

Joan Jett blir spilt av Kirsten Stewart, mest kjent som Bella i Twilight-filmene. Først var jeg litt skeptisk til dette, men etter å ha sett traileren fikk jeg trua på at dette fungerer. Sikkert bra for Kristen å få vist at hun kan noe annet enn å sukke ulykkelig og se forvirra ut.

Filmen har premiere 30. april. Jeg gleder meg veldig, og håper på et girl power-kick lik det jeg fikk av å se Whip it tidligere i år. :)

Reklamer

Om Rullerusk

Rullerusk er bibliotekar, litteraturviter, tegneserienerd og skravlebøtte. Vis alle innlegg av Rullerusk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: