bare sånt jeg gjør akkurat nå 2

I kveld var det nok en herlig litterær aften på Blå. Denne gangen var Martin Grüner-Larsen, redaktør for Klassekampens utmerkede Bokmagasin, der for å intervjue debutant Jan Grue om novellesamlingen Alt under kontroll. Dette var litteraturkvelden som hadde alt; en god intervjuer, en forfatter som var morsom og interessant å høre på og en bok som inneholder blant annet referanser til Star Wars, superhelter, diverse kanonisert litteratur og steam punk, samt artig prat med andre publikummere før og etter intervjuet. Alt under kontroll føyk med andre ord rett opp på lista over bøker jeg vil prioritere i nærmeste framtid.

Ellers er boka jeg først og fremst leser for tida bind 1 av dagbøkene til Anaïs Nin. Jeg mener å huske at jeg leste noen av de erotiske novellene hennes for en god del år siden, uten at de fenget meg så veldig. Men dagbøkene, som hun skrev nesten hele livet og som mange mener er hennes litterære mesterverk, har en nerve og særegen litterær kvalitet jeg liker godt. Dagbøkene er kun utgitt i utvalg ettersom det er enorme mengder tekster vi snakker om. Bindet jeg leser nå starter i 1931 da Anïs var 28 år og hun møter ekteparet Henry og June Miller som hun etterhvert skulle bli svært involvert med, og siden skrive om i boka Henry and June.

Her et utdrag fra en gjengivelse av en samtale mellom Henry Miller og Anaïs Nin:

The other night we talked about literature’s elimination of the unessential, so that we are given a concentrated «dose» of life. I said, almost indignantly, «That’s the danger of it, it prepares you to live, but at the same time, it exposes you to dissapoinments because it gives a heightened concept of living, it leaves out the dull stagnant moments. You, in your books, also have a heightened rythm, and a sequece of events so packed with excitement that I expected all your life to be delirious, entoxicated.»

Av musikk går det i det nye albumet til Susanne Sundfør. Jeg blir ofte skeptisk når album blir hypet veldig i musikkpressen, men denne gangen er det virkelig et album verdt oppstyret.

Dette har så langt vært en bra uke med masse litterær inspirasjon, lesing og skriving. Håper det fortsetter slik. :)

Reklamer

Om Rullerusk

Rullerusk er bibliotekar, litteraturviter, tegneserienerd og skravlebøtte. Vis alle innlegg av Rullerusk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: