Whip it!

Nå har jeg sett Drew Barrymores regidebut minst sju ganger i løpet av de siste fire ukene. Whip it er en fantastisk kul film, kanskje særlig fordi den er akkurat hva trenger jeg nå. Dette er hyperindierockhipstergirlpowertrippin’ på sitt beste.

Ellen Page (hun som alle, inkludert meg, elsket i Juno), spiller den 17 år gamle Bliss Cavendar. Bliss bor i den bittelille byen Bodeen, Texas, ikke så langt fra det langt større og mer spennende Austin. Moren er opptatt av at Bliss skal få gode karakterer og vinne missekonkurranser. Bliss er mest opptatt av å komme seg til helvete vekk fra Bodeen så fort som mulig. På en tur til Austin oppdaget hun roller derby, sporten som går ut på at jenter med tøffe kallenavn, mye tatoveringer og nettingstrømper står på rulleskøyter og slår hverandre helseløse. Bliss melder seg på og oppdager at hun er et naturtalent. Hun får nye venner og treffer også selvsagt en meget sjarmerende ung mann som spiller i band. Bliss føler at hun endelig har funnet sin plass i livet. Men så kræsjer det gamle livet med det nye.

Whip it er en sånn film som jeg blir i godt humør bare av å tenke på. Den er så kul og kætsjy at jeg tror jeg aldri kommer til å gå lei. Den har sjarmerende karakterer, spennende handling, den er morsom og litt sår, akkurat slik gode «å bli voksen»-fortellinger skal være. Også er den satt til en kjempetøff setting og er stappafull av bra låter. I tillegg har den alltid sjarmerende Drew Barrymore og den alltid übertøffe Juliette Lewis i to av birollene. What’s not to love?  Whip it kommer til å bli fast på lista over filmer jeg ser for å power up når jeg føler meg nede, sammen med titler som 10 things I hate about you, 200 cigarettes, Sliding doors og Pretty in pink.

I likhet med en annen film jeg nylig så, (500) Days of Summer, har også Whip it et fantastisk soundtrack hvor jeg oppdaget flere nye bra band.

Blant dem  er Tilly & the Wall, som bidrar med låta «Pot kettle black».

En annen fin låt er det den lovende singer/songwriteren Landon Pigg som bidrar med. I filmen spiller han Oliver, Ellen Pages love interest. Han bidrar også med to låter. Her er en av dem.


3 responses to “Whip it!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: