Julekalender: Luke 20

Julaften nærmer seg med stormskritt og fortsatt venter flere debutanter på å bli presentert. Lena Niemi har gitt ut «Den du ringer kan ikke nås for øyeblikket», som fikk mye rosende omtale da den kom ut i høst. Lena Niemi er fra Haugesund og ble født i 1974, og bor nå i Oslo. Hun har studert kommunikasjon og har jobbet som både designer og tekstforfatter.

Omtalen fra forlaget:

«Magnar er redd for å dø alene og legger seg i en sovepose midt på Karl Johan. Frode har brukket begge armene og klarer ikke å fortelle sin døve kone hva som har skjedd. Eline sitter i soveromsvinduet på sin egen fest, fast bestemt på å hoppe om ingen snart oppdager at hun er borte. Flymekanikeren Roar har en knugende følelse av at noe er veldig galt.

Vi følger femten personer gjennom en kald vinternatt. Historiene deres veves tett sammen til en fortelling om ensomhet og hverdagens lengsler. Her er det bokstavlig talt kommunikasjonssvikt: Mobilnettet er nede og til tross for at de hele tiden søker sammen, oppnås det ikke kontakt.»

Et utdrag fra boka:

Thea er ikke trøtt, hun synes det er rart at hun ikke er trøtt, vanligvis ville hun ha sovet i mange timer allerede. Hun er ikke redd heller, selv om hun er helt alene. Hvorfor skulle hun være redd, faren kommer jo, han kommer snart og henter henne. Dessuten er det ikke så mange mennesker på stasjonen lenger, og de få som går forbi, ser ikke på henne der hun sitter på benken. Hun snur seg igjen, ser på klokken én gang til, men viserne har nesten ikke beveget seg i det hele tatt. Hun ser seg rundt, alle butikkene er stengt, det er bare kiosken som fremdeles holder åpent.

Reklamer

Om Rullerusk

Rullerusk er bibliotekar, litteraturviter, tegneserienerd og skravlebøtte. Vis alle innlegg av Rullerusk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: