Julekalender: Luke 19

Kjersti Vik debuterer med romanen Mandø. Hun er født i 1974 og har hovedfag i litteraturvitenskap. Hun har vært litteraturanmelder i Bergens Tidende og er nå bosatt i Stavanger.

Omtale hos forlaget:

«En vennegjeng tilbringer høstferien sin på den lille tidevannsøya Mandø. De fordriver tiden med tant og fjas, små intriger og innbitte maktkamper. I en tilværelse som føles meningsfattig, kan det kjennes viktig nok å teste grensene, utfordre naturkreftene, leke sisten med døden, se hvor langt man kan gå.
Maja finner sitt eget lille prosjekt i den fastboende unggutten Claus. Hittil i livet har fuglene og tidevannet vært det som opptar ham, men med Maja kommer forandringen.
«Mandø» er en gripende roman som med enkle og sikre virkemidler skaper et intenst psykologisk spill mellom unge mennesker, innrammet av stor natur, hav og himmel. En moderne fortelling om uskyldstap.»

Utdrag fra boka:

Vi drar av sted tidlig om morgenen, klokka er så vidt passert tolv. Vi kjører to biler, en guttebil og en jentebil, antakelig for å unngå alle diskusjonene om hvem som egentlig hører sammen med hvem. Vi er fire jenter, tre gutter, og blant disse er det to par og en liten trekant. Jeg er med i trekanten. Det er egentlig bare noe vi kødder med. Vi er ikke en trekant på ordentlig, men det er noe vi kødde med for å dekke over det faktum at også Rasmus og freja har noe på gang, og jeg strengt tatt bare er femte hjul på vogna. I hvert fall ble vi enige om å kjøre en guttebil og en jentebil.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: