Tegneserietorsdag presenterer: Madame Xanadu

Da jeg var på Outland for å handle julegaver kunne jeg selvsagt ikke gå derfra uten å kjøpe en liten ting til meg selv også. Jeg endte opp med Madam Xanadu 1: Disenchanted fra DC Comics, som forførte meg med sine vakre tegninger, lekre farger og pirrende baksidetekst.

Madam Xanadu er en gammel karakter fra DC-universet som gjorde sin første opptreden i 1978. Ettersom jeg har lest lite klassisk DC Comics (jeg holder meg som regel til Vertigo-utgivelsene), hadde jeg ikke lest noe om henne før, bortsett fra en liten opptreden hun gjør i det første albumet i Books of Magic-serien.

Nå har Vertigo lansert en ny serie om den mektige og mystiske spådamen. Disenchanted gir oss bakgrunnshistorien til Madam Xanadu. Opprinnelig var hun nymfen Nimue, søster av Vivianne og Morgana, som levde i skogene på kong Arthurs tid. Fra Camelots fall følger vi henne til Kublai Kahns hoff, revolusjonens Frankrike, Jack the Rippers London og New York på 1940-tallet. Hele tiden utvikler hun spådomskunsten sin og plages av spørsmålet om hvordan hun skal bruke kunnskapene sine om framtiden. Skal hun prøve å endre historiens gang eller ikke. Og vil hennes forsøket på påvirke historien virkelig endre utfallet til det bedre?

På hennes vei møter hun den mystiske fremmede, The Phantom Stranger, som hun først blir fascinert av og så legger mer og mer for hat. Et hat som gjør seersken blind for mulige konsekvenser av sine handlinger.

Historien er skrevet av Matt Wagner, kjent som skaperen av seriene Mage og Grendel. For Vertigo har han jobbet med Sandman Mystery Theater.

De nydelige tegningene er skapt av Amy Reeder Hadley. Hun jobber også med serien Fool’s Gold der hun både tegner og skriver manus.

Jeg ble skikkelig revet med da jeg leste denne tegneserien. I tillegg til å være spennende og godt tegnet er Disenchanted en interessant historie som moral, vilje og handling. Madam Xanadu anbefales til alle som har lyst å oppleve eventyr gjennom en rekke spennende tidsepoker.


One response to “Tegneserietorsdag presenterer: Madame Xanadu

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: