Julekalender: Luke 10

Anders Malm er født i 1980 og bor i Oslo. Han debuterer med novellesamlingen Våkenetter.

Omtale på forlaget Aschehougs sider:

«En mann på vei hjem fra fest vikler seg, bokstavelig talt, inn i sine egne erindringstråder. Et kjærestepar sitter i en bil under vann og den ene av dem har aldri vært lykkeligere. En sønn blir oppringt av sin døde mor. Og en vulkanolog nekter å la seg evakuere fra et fjell han vet vil eksplodere hvert øyeblikk.
I «Våkenetter» blir det hverdagslige ekstremt og det ekstreme hverdagslig. Anders Malm oppsøker randsoner i menneskets psyke og grensesituasjoner i tilværelsen. Malms personer kryper og snubler, løper opp og ned trapper, går seg vill i egne spor, og kjører hvileløst rundt om nettene. Dette er «litteratur noir», men ikke uten absurde innslag og medmenneskelig varme.»

Her er introen på den andre novellen i boka, «Nattskift»:

Gatelysene farer forbi i vekslende rytme og bryter opp monotonien. Hektisk i tunnelene. Jevnere, roligere og mer bedagelig på motorveien. Jeg liker å kjøre i mørket, det er færre ting som avleder oppmerksomheten da. Bare meg, rattet og den opplyste veibanen. Det som ligger utenfor, betyr ingenting. Jeg begynner på jobb ved midnatt, og går av på vakt halv åtte morgenen etter, hvis jeg ikke jobber doble skift. Det har blitt flere av dem med årene. Det tar på, gjør en så sliten at man til slutt ikke kjenner det lenger. Natten glir over i morgen, glir over i dag, glir over i en likeglad dis. Jeg søker den disen.

Reklamer

Om Rullerusk

Rullerusk er bibliotekar, litteraturviter, tegneserienerd og skravlebøtte. Vis alle innlegg av Rullerusk

One response to “Julekalender: Luke 10

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: