Julekalender: Luke 5

Linn Strømsborg sitt skrivetalent ble for mange åpenbart gjennom bloggen Strekhjerte. I år fikk hun endelig debutere på papir med romanen Roskilde. Den handler ganske enkelt om Roskildefestivalen og om hvordan hovedpersonen opplever den dag for dag. Jeg synes Linn veldig flott har klart å fange sen spesielle Roskilde-stemningen,og laget bok som er spesielt fin å lese for oss som er glad i festivaler og særlig Roskilde.

Jeg har skrevet om Roskilde og den flotte releasfesten på Gloria Flames i en tidligere bloggpost.

I høst kom Linn med oppfølgeren Øya hvor hun skriver om da hun var på Øyafestivalen i sommer. Den er også veldig verdt å lese.

Her er et utdrag fra Roskilde.

Et helt vanlig jorde, like ved en liten by som heter Roskilde i Danmark, en liten halvtime unna København,  det bor  vanlige mennesker her, det bor sikkert mennesker her som aldri har vært på festival, som aldri har hatt lyst engang, som synes det er et jævla mas hvert år i starten av juli når masse bråkete ungdommer dukker opp med ølkasser i hendene og og slitte joggesko på beina, som sover i telt i over en uke og går på konserter hele natta. De er møkkete og drikker for mye, sier de kanskje, hvert år, rett før det begynner, og med en gang det er ferdig. Og jordet ligger der, et helt vanlig jorde som for over 30 år siden ble valgt ut til å være åstedet for en av Eurpoas største musikkfestivaler. Det er ikka dårlig, kan man si, det er ikke dårlig i det hele tatt. Og så kan man se på at et tog fyker forbi, eller at en danske familie gjør det samme på sykkel.

Reklamer

Om Rullerusk

Rullerusk er bibliotekar, litteraturviter, tegneserienerd og skravlebøtte. Vis alle innlegg av Rullerusk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: