Julekalender: Luke 11

Guro Sibeko var en av vårens debutanter med spenningsromanen Vingespenn.

Sibeko er født i 1975, er halvt norsk, halvt zulu, bor i Oslo og jobber som lektor på Grünerløkka. Hun har bakgrunn som blant annet blitzer, skuespiller og nestleder i LLH. Jeg husker henne godt fra da hun leste fra boka si en kveld på Mono, da hun stod på scenen og var fascinerende vakker med skinna hodet, nydelig hvit kjole og skinnjakke. Om boka er like minnerverdig må vi lese for å finne ut.

Omtalen fra forlaget:
«14 år gamle Silvia Vinge har mistet både mor og tante i to tragiske ulykker. Hun har arvet en urtesamling, et våpenarsenal og en hemmelig bankkonto, og hun har ferdighetene som kreves for å skjøtte arven godt. Likevel blir en tilsynelatende ukomplisert eiendomsmegler en alvorlig fare for Silvias hemmelige forretningsdrift – og for Silvia selv.
Når faren Anders oppdager at noen vil Silvia vondt, skyr han ingen midler i kampen for å finne ut om hun er truet av en kriminell ungdomsgjeng, internasjonal mafia, eller en kristen sekt som hjernevasker og utnytter unge jenter. Han vil fjerne trusselen mot Silvia for en hver pris. Særlig hvis han kan få noen andre til å betale prisen. Men mens Anders forsøker å redde henne, vikler Silvia seg lenger og lenger inn i et nett av utpressing, barnepornografi og grov vold.»

Et utdrag fra boka:

Etterdønningene etter eksplosjonen gir seg, moren banner. Så godt hun kan, og det er ikke spesielt imponerende, hun er godt oppdratt og har jobba hardt for dannelsen sin.»Fanden steike», sier moren, og det er ikke skyggen hun vil ha grillet sakte over helvetes flammer. Moren vet, og Silvia forstår raskt, at skygger ufarlige, uhåndgripelige, de griper en ikke, angriper ikke. Det er den som kaster skyggen, man skal passe seg for. Eller passe på. Beina går fortere. Moren skynder på henne.

Reklamer

Om Rullerusk

Rullerusk er bibliotekar, litteraturviter, tegneserienerd og skravlebøtte. Vis alle innlegg av Rullerusk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: