Tid, ord og vampyrer

Oi, som tida flyr denne måneden. Jeg har stadig NaNoWriMos ordtellingspisk over meg, noe som sørger for minimalt med sosialt liv og at blogginnlegg blir liggende halvferdige. Derfor vil jeg nå ta meg tida til å oppsummere litt om hva som har skjedd i det siste. Den foregående helgen ble stort sett viet til to ting; NaNoWriMo (selvsagt) og fortsatt uhemmet dyrkelse av vampyrdillaen min.

På lørdag dro jeg til Outland for å hamstre inn nye bøker og tegneserier. Etter å ha siklet litt på den nye Death-samleboksen som jeg ikke har råd til (999 kroner!), kjøpte jeg en ny tegneserie (omtale kommer på torsdag) og to ny bøker, blant annet Marked, den første boka i serien House of Night.

Konseptet i House of Night er at vampyrisme kommet av et spesielt gen som gir utslag i tenårene. De utvalgte blir tatt med til en egen privatskole kalt The House of Night, der de skal lære å bli vampyrer og bli passet på mens kroppen deres forandrer seg fra menneske til vampyr. Ikke alle klarer seg gjennom prosessen, og vil i stedet dø en permanent død. I Marked følger i Zoey Redbird, spesielt utvalgt av nattens gudinne Nyx, i det hun starter sitt nye liv som potensiell vampyr.

Jeg fikk lest ut boka i går. Den er skrevet på noe som skal fremstå som ekte tenåringsspråk, noe som kan virke litt fjollete, og Zoey er kanskje litt vel perfekt og utvalgt, men det var alt i alt ganske morsomt og spennende å komme seg gjennom teksten.

Lørdag kveld så jeg film nummer to i Twilight-sagaen, New Moon. Jeg må si at jeg ble ganske positivt overrasket, særlig fordi all Bella-sytingen fra boka er kuttet drastisk ned. I stedet var det ganske mye humor og noen fine spenningsscener, noe jeg setter pris på. I tillegg kunne jeg le godt av all fan servicen (de unge muskuløse mannlige karakterene er stort sett i bar overkropp hele tida) og av den ganske teite kampscenen mellom Edward og volturiene på slutten.

Ikke minst har New Moon et veldig flott soundtrack, med artister som Muse, Lykke Li, Black Rebel Motorcycle Club, Death Cab for Cutie og Grizzly Bear. Om du ikke vil se filmen, anbefaler jeg uansett å gi filmmusikken en lytt.

Siden har jeg tilbrakt mesteparten av tiden min foran pc-en for å ta igjen for de uproduktive skrivedagene i starten av forrige uke. Jeg har mesteparten av plotet for nanowrimo-historien min klar i hodet, men merker at det stadig blir tyngre å skrive masse hver dag. Heldigvis har jeg klart  å være flink de siste dagene og hvis jeg bare får knotet ned 2500 ord i dag skal jeg være a jour og det å runde 50 000 på mandag bør være null problem. Håper jeg.

Etter det vil jeg forhåpentligvis oppdatere bloggen oftere, og med mer velformulerte innlegg enn dette.


8 responses to “Tid, ord og vampyrer

 • camilla

  jeg og bente skal se new moon i kveld. hoho :)

 • Croxus

  Jeg kommer heretter til å forlange skjorta til typen av hver gang jeg slår meg. :p

 • Rullerusk

  Camilla: Åh, dere får kose dere! Sikle på fleksende guttemager og spise popcorn! ;)

  Croxus: Why, of course. Egentlig burde New Moon være obligatorisk for alle gutter slik at de kjenner til korrekt protokoll når en dame har slått seg og blør :D

 • Bente

  Glede seg! Selv om jeg fremdeles ikke har sett den første filmen… Følger forresten spent med på nanowrimo-ordtelleren din, og er veldig imponert :)

 • Rullerusk

  New Moon blir kanskje litt rar hvis du ikke har sett ener’n, men blir sikkert gøy uansett.

  Håper jeg vil fortsette å imponere deg med ordproduksjonen min. Snart i mål nå! *flekser med skrivemusklene*

 • May-Linn

  Jeg elsker bloggen din!
  Jeg husker ikke hvordan jeg fant den en gang, men jeg har lest gjennom en del innlegg nå, og det er interessant faktisk:)
  Du ga meg lyst til å bli med på nanowrimo også, men jeg ser at det kun er et par dager igjen før fristen går ut:/
  Jeg skal fortsette å lese rableriene dine i allefall:)
  – May-Linn

 • Ladybug

  Jeg gleder meg til å se New Moon, men jeg syntes Twilight var meget skuffende.

  Syntes språket i House of the night serien virker litt for tilgjort tenåringsaktig, men det var helt ok underholdning.

 • Rullerusk

  May-Linn: Velkommer hit til rableriene mine. Så gøy at du finner mye du liker. Håper du fortsetter å lese og finne interessante ting her.
  Og heldigvis er det november til neste år også, og nok en sjanse til å kaste seg på nanowrimo. Jeg lover at det er kjempegøy!

  Ladybug: Hvis du synes Twilight var skuffende så kan jeg nok ikke love at du vil like New Moon. Det er kanskje mest for oss som ikke har et nært forhold til bøkene at disse filmene er morsomme?

  Jeg lånte bok 2 i House of Night i dag, men er litt usikker på om jeg skal gi meg i kast med den. Leser nok noen andre bøker jeg har liggende først, så får vi se. Kanskje jeg blir uventet desperat etter underholdning sterkt preget av teen-talk. :D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: