Tegneserietorsdag presenterer: Water Baby

MINX_WTRBBY_solicitPå min forrige tur på Outland plukket jeg med meg et nytt verk fra Ross Campells hånd. Campbell er mannen bak den høyt elskede Wet Moon, som jeg har anbefalt tidligere. Denne enkelthistorien heter Water Baby, og i kjent stil inneholder den tøffe og hardtslående jenter med mye kroppskunst og forkjærlighet for metal, kjærlighet, sex, drama, action og småbisarre hendelser.

Brody er en superkul surfejente som tilbringer tiden på stranda sammen med bestevenninnen Lousia. Helt til en dag da en hai svømmer innpå henne, tar en jafs og spiser halve venstrebenet hennes. Nesten et år etter har Brody begynt å komme til hektene, selv om beinprotesen fortsatt gnager og gjør henne grinete. I tillegg har hun mareritt om den store haien. Hun orker ikke være i vann, hun kan kan knapt nærme seg et badekar, langt mindre havet. Det er sommerferie og Louisa bor hjemme hos Brody for å hjelpe henne. Så dukker Brodys ekskjæreste Jake opp. Han sier han trenger et sted bo en liten stund og flytter inn på sofaen til venninnene. Etter å sett ham spise opp all maten deres, flørte med Louisa og gå på fylla for så å kaste opp over hele stua deres, får Brody nok. Hun bestemmer sg for å kjøre Jake hjem til foreldrene i New York, og dermed drar de tre ut på en begivenhetsrik road trip.

Water baby er en kul og røff fortelling som vanlig illustrert med flotte tegninger fra Campells hånd. Og som alltid handler det om å få fotfeste som den personen man er, vennskap og kjærlighet. Brody må finne ut av sin nye livssituasjon og nye usikkerhet, og vennskapet mellom henne og Lousia blir satt på diverse prøver. Jeg synes ikke den helt når opp til samme nivå som Wet Moon, men Water Baby er en gankse sjarmerende historie.

Water Baby er utgitt på tegneserieforlaget Minx, en underavdeling av DC Comics, som har tenåringsjenter som målgruppe. Andre gode serieskapere, som Brian Wood og Andi Watson har også gitt ut serier på forlaget. Jeg synes dette forlaget er et utrolig bra tiltak, en fin motvekt til all rosakulturen som omringer unge jenter. I tillegg er flere av disse seriene fin lesing for oss store jenter. Og Water Baby er blant de mest strålende av dem.

Reklamer

Om Rullerusk

Rullerusk er bibliotekar, litteraturviter, tegneserienerd og skravlebøtte. Vis alle innlegg av Rullerusk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: