Tegneserietorsdag presenterer: Spooked

spookedFor to uker siden anbefalte jeg Wet Moon, skrevet og tegnet av Ross Campbell. Omtrent på samme tid som han startet opp Wet Moon illustrerte Campbell en annen gotisk fortelling. I Spooked, skrevet av Anthony Johnson, befinner vi oss ikke i de varme og fuktige sørstatene, men i det kalde og regnfylte London, hvor makabre ting holder på å skje.

Emily Spook er en ung kunstmaler på randen av gjennombrudd. Det eneste problemet er at hennes kilde til inspirasjon er borte. En kilde hun ikke kan fortelle noen om. Emily har nemlig siden hun var liten hatt spøkelser i hodet. Uten at hun vet hvorfor hender det at døde menneskers sjeler oppholder seg i hodet hennes en stund før de drar videre til hvor de enn skal. Men nå er det lenge siden noen har vært på besøk. Og som alltid skal man være forsiktig med hva man ønsker seg. For når et nytt spøkelse inntar Emilys sinn er det et mordoffer hun har med å gjøre.

Ikke bare har Simon blitt myrdet, men i livet var han involvert i magi. Simon er overbevist om at dette er grunnen til at han ble drept og ber Emily om å oppsøke de andre i magikergruppen hans for å advare dem. I begynnelsen tror de andre medlemmene ikke på Emily, men etterhvert blir de overbevist. Og så dukker det opp flere lik i ganske grotesk tilstand. Emily allierer seg med en av politietterforskerne for å finne ut av saken. I tillegg får hun andre ting å tenke på når hun får tilbud om å holde en stor utstilling som kan bli hennes store gjennombrudd som kunstner.

Spooked er spennende lesning. Jeg ble engasjert i Emilys liv og karriere, Simons triste skjebne og i de stadig mørkere og skumlere mordmysteriene, med nok overraskende vendinger til å stadig øke spenningen. Det eneste jeg har å utsette på Spooked er at løsningen som kommer på slutten var litt søkt og kommer ganske brått ut av ingenting. Jeg ble liksom sittende og tenke «Huh?» og måtte lese siste del om igjen. Historien kunne altså gjerne vært lenger, slik at siste del kunne vært mer utbrodert. Men opptil da var det spennende og underholdende lesning, som lett kan anbefales til de som liker gotiske grøss og litt svart magi, og ikke minst fabelaktige tegninger.

emily_spooked02

Reklamer

Om Rullerusk

Rullerusk er bibliotekar, litteraturviter, tegneserienerd og skravlebøtte. Vis alle innlegg av Rullerusk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: