Å joike et dikt

EtOyeblikkNoenTusenAar_litenEn av debutantene denne høsten er Hege Siri. En siddis bosatt på Nesodden av blant annet sjøsamisk ætt.

et øyeblikk noen tusen år er en liten og tynn sak. Tittelen og omslaget fanget blikket mitt i bokhylla. Jeg liker at lyrikkseksjonen i bokhandlene ikke er så fullstappa. Det gjør at bøkene blir mer synlige, i motsetning til romanseksjonen hvor bokbindene lett går i hverandre.

Jeg leste i et øyeblikk noen tusen år på mens jeg stod på bussen på vei til jobb i morges. Jeg har funnet ut at den knappe ti-minutters bussturen er ypperlig til å lese dikt. Hvis man leser en roman rekker man knapt å komme inn i teksten før boka må ned i veska igjen. Men dikt passer utmerket for denne korte stunden hvor jeg står sammenklemt mellom andre reisende og prøver å koble hodet mitt til verden.

Dikt på morgenbuss fungerer nesten som meditasjon. Å starte dagen med noe vakkert, som jeg kan reflektere litt sånn forsiktig over med morgentåkehodet mitt. En fin metode til å finne en slags harmoni etter å ha blitt brutalt vekket av vekkerklokka for så å finne ut av juicekartongen er tom. Da er det fint å lese slike ting som dette. Dikt som gir deg joiken, vidda, himmelen, havet og evigheten. Det hørtes kanskje litt pompøst ut, men det er disse diktene i hvertfall ikke. De er bare fine.

Tiden

vinden bærer fuglene

kaster bjørkeløv i ring

sirkler meg inn

hvisker om tid

der ingen tid finnes

Sagn

etter torden

er himmelen stille

har ingen begynnelse og ingen slutt

og ravnen flyr

glemmer ikke

det den har sett


3 responses to “Å joike et dikt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: