Tskjorteorama

Da jeg ryddet i klesskapet i går hadde jeg som mål å kvitte meg med alle plagg som ikke har vært brukt det siste året (eller mer). Men jeg oppdaget at noen ting er vanskeligere å kvitte seg med enn andre. Enkelte ting må man rett og slett ta vare på pga affeksjonsverdi. I denne kategorien havner f.eks. bandtrøyer. Tskjorter gjerne kjøpt i merchandiseboden under en konsert etter en øl eller to for mye, eller kanskje før konserten der du var altfor tidlig ute fordi du har drømt om å se dette bandet i årevis.

Jeg er veldig glad i å kjøpe tskjorter med bandmotiv. Det merket jeg da jeg gikk gjennom tskjorte-hylla i går kveld. Jeg presenterer her et bilde av størsteparten av beholdningen. Nostalgi, kjærlighet og identitetsmarkering i form av bomull med trykk.
IMG_0609

Av disse er jeg særlig glad i The Cure-skjorta med «Boys don’t cry»-motivet, kjøpt da de spilte i Spektrum i fjor. Joy Divison-skjorta kjøpt første gangen jeg var i London, fra en fortausbod i Camden. Maud Lindström-skjorta med teksten «Hjärtet är bara en muskel», kjøpt da hun hadde konsert på Spasibar under 25-årsjubileet til RadiOrakel. Gåte-skjorta som jeg fikk fordi jeg var blant de 50 første som kjøpte debutalbumet «Jygri» på Platekompaniet i Trondheim. Og ikke minst Leonard Cohen-skjorta, kjøpt under konserten han holdt på Bislett i fjor, en av de beste konsertene jeg noensinne har opplevd. Disse og alle de andre bandene skal jeg ta vare på.


5 responses to “Tskjorteorama

 • Rune

  Hei, jeg fikk også sånn skjorte fordi jeg var en av de 50 første som kjøpte Jygri på PK i Trondheim. ;) Ellers: Imponerende samling, og spesielt Cure-delen av den!

 • Rullerusk

  Yey, det betyr jo at vi begge var blant de 50 kuleste menneskene i Trondheim i 2002 ;)

  Er ganske fornøyd med The Cure-delen av samlingen ja. Særlig fordi jeg var overbevist om at en ekkel kjiping hadde rappa «Boys don’t cry» fra vaskekjelleren. Hadde lett etter den evigheter, og i går dukket den plutselig opp under en haug med gamle gensere. O lykke!

 • Lucky Linda

  Lucky Malice trøya igjen ja. *STOLT*
  Btw!!
  Ikke vask den om du absolutt ikke må, ikke på mer enn 30 grader. Har fått noen tilbakemld på at trykket forsvinner i vask. Og driter det seg helt så får du si ifra, så skal jeg lage en ny til deg..

  Den rosa The Cure skjorta var übercool!

 • Rullerusk

  Jepp, måtte jo vise fram Lucky-singleten og. Kjempefin er den. Og her pent plassert mellom Gluecifer og Skitsystem :)

  Jeg har allerede vasket den en gang på 40 grader og det gikk bra. Skal huske å være forsiktig med den.

  Ja, den Cure-trøya er kul. Det eneste er at mine kvinnelige former får hodefasongen til Robert til å se litt snodig ut ;)

 • vaarloek

  ikke at dette handler om t-skjorter: men jeg skulle ønske jeg hadde hengt mer på spasibar. to av de tre årene jeg har vært i oslo aner jeg ikke egentlig hvor jeg var. sånn, JEG, hodet mitt, sjela mi. jeg hadde så lite interesse for livet. what a way to waste the early twenties, sier jeg bare :P

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: