Sånn går no dagan

Et av minusene med å blogge (jeg lurer på om jeg har vært inne på dette før?) er at man får så himla dårlig samvittighet når man ikke har klart å skrive noe på en stund. Jeg har masse ideer til bloggposter oppe i hodet, men hver gang jeg prøver å skrive så blir det bare halvferdig. Kanskje er det fordi jeg er litt deppa? Jeg hadde akkurat blitt varm i samboertrøya da min kjære måtte avgårde til en annen landsdel for å bygge hytte. Nå har jeg vært hjemme alene i en uke og det er noe jeg setter særdeles liten pris på. Jeg er redd jeg er en av disse patetiske menneskene som blir på randen av fortvilelse når ens bedre halvdel har vært fraværende i mer enn tre dager. Leiligheten er bare så altfor stor og tom og stille. Og fortsatt er det flere dager til han kommer hjem. Jeg hører på Aimee Mann og føler meg stusselig.

littsalongJeg distraherer meg selv med å konsumere størst mulig mengde populær- og høykultur. I går kveld leste jeg Litterær salong av Brit Bildøen. Bildøen presenterer i korte, velskrevne og personlige essay ti kvinnelige forfattere som er viktige for henne. Ettersom man stadig hører påstander om at kvinner ikke er like flinke til å skrive som menn, eller ihvertfall ikke er like nyskapende og interessante som menn, så var det utrolig deilig å få denne boka mellom hendene. Her er masse ammunisjon å ta bruk når man blir møtt med utsagn av typen «å nei, kvinner skriver bare om kvinner, det er så kjedelig».

Jeg er særlig glad for at Bildøen har et essay som Carol Shields, en kanadisk forfatter viss navn altfor sjeldent dukker opp når store kvinnelige samtidsforfattere skal nevnes. Shields skrev blant annet Kjærlighetens republikk, som er en av mine yndlingsbøker og som jeg har lest mange ganger siden jeg fikk den i 1997.

 

Ellers har veldig mye tid gått med på å se på Veronica Mars, serien om high schooler og social outcast Veronica som går i farens fotspor som privat etterforsker og ikke lar noen som bråker med henne slippe ustraffet fra det. Serien er rett og slett vanvittig kul og spennende og ikke minst avhengighetsskapende, jeg ser lett fire episoder i strekk. Og jeg har fjortiscrush på Logan, Veronicas største love interest og en notorisk bad boy. Eller kanskje rettere sagt på paret Logan og Veronica (eller LoVe som fansen kaller dem). Tror ikke jeg har vært så engasjert i en tv-romanse siden Buffy og Angel (eller kanskje Buffy og Spike? Jeg klarer aldri bestemme meg for hvem jeg synes er best for Buffy). LoVe har uansett en kjemi som får det til å sprake og gnistre av skjermen. Man kan lett trekke paralleller til Bogart/Bacall og Hepburn/Tracey. I går så jeg ferdig sesong 2 om Veronica. I ettermiddag skal i gang med tredje og tragisk nok siste sesong. Jeg vil forresten anbefale alle interesserte å lese Oda Bhars flotte blogginnlegg «Feministisk Noir»  hvor hun analyserer Veronica Mars.

love1

Det beste som har skjedd den siste uka er at jeg har begynt å skrive igjen. Jeg kom jo så godt i gang med et romanmanus i våres, men så begynte jeg å bli syk og til slutt mistet jeg helt kreftene og konsentrasjonsevnen som kreves. Men nå er jeg i gang igjen og har i tillegg fått ide til en ny roman som jeg liker enda bedre og flere ideer til korttekster. Nå trenger jeg bare tid og krefter til å skrive det ned. Da er det godt at fra og med i morgen ettermiddag har jeg sommerferie.

Reklamer

Om Rullerusk

Rullerusk er bibliotekar, litteraturviter, tegneserienerd og skravlebøtte. Vis alle innlegg av Rullerusk

8 responses to “Sånn går no dagan

 • fred

  Døh, jeg blir neffor av en 8 timers arbeidsdag uten besøk, og i hvert fall EN HEL NATT.

  Gratulerer med ny skrivegiv!

 • fred

  ang. lavkultur har jeg likt sesong 1 og 2 av Skins. Lett popcorn teenage-greier, men uten så mye av den irritasjonsbismaken teenagegreier ofte gir.
  Er litt for highschoolfilmer/serier det for eksempel Love Actually (synes jeg) er for rom-coms. Hører hundre prosent til sjangeren, men velgjort.

 • Rullerusk

  hehe, godt det er flere som synes at en arbeidsdag er mer enn nok bortetid fra kjæresten.

  Det er deilig å skrive igjen ja. Må bare passe på å fokusere på noen ting av gangen og ikke prøve å skrive ut alle ideene på en gang.

  Skal sjekke ut Skins (jeg elsker forresten Love Actually), takk for tips :)

 • vaarloek

  fremdeles ikke helt der med verken Veronica eller Logan, altså. kanskje det rett og slett er _vi_ som mangler kjemi :P jeg har naturlig nok tenkt mye på bangel/spuffy, all den tid jeg donerte til å Buffy om igjen (og om igjen …) i vår. favoritten er definitivt den siste. buffy-angel mangler den lille gnisten som buffy-spike har. det blir så pompøs kjærlighet ut av den første komboen, så Stort og Viktig. om du skjønner. dessuten er Angel altfor ofte så redd/angstfylt/forvirra at puste hans løper løpsk, og det er en av de verste lydene jeg vet om :P oh lord. jeg har vannkopper! er det rart jeg pøser ut meninger om hele vårens fokalpunkt liksom. og det er kanskje ikke et norsk ord, men det burde være det. god bedring med «litt deppa» og innleggskaoset, det ordner seg :)

 • knirk

  Okei, jeg leste litt i Britt Bildøen i sommer, men jeg fikk litt ….ehm…. hm… nei.

  Uansett; jeg har lest min første Carol Shields roman og ble over gjennomsnittet imponert.
  Her kan du lese om det:

  http://knirk.wordpress.com/2009/05/06/the-stone-diaries/

  Ellers er det bra at du har begynt å skrive igjen (hva slags genre skriver du?) og jeg liker bloggen din.

 • Rullerusk

  Vårløk: hm.. kanskje ikke LoVe er for alle? De minner jo egentlig ganske mye om Spuffy eller hva? Spike er helt klart hottere og kulere enn
  Angel, men jeg klarer likevel ikke helt å fri meg fra ideen om at Buffy+Angel= true love 4 ever.
  Vannkopper? Aiai, jeg husker ikke engang at jeg hadde dem og det er kanskje like greit. All sympati.

  knirk: «The stone diaries» er fin ja. Jeg liker som sagt best «Kjærlighetens republikk» og så den siste boka hennes «Hvis ikke» («Unless» på engelsk).

  Jeg forsøker å skrive en roman og jeg skriver korttekster.

  Takk for at du liker bloggen. Velkommen hit :)

 • Aïda

  Spike vel!
  :)
  Bloggen din er:hyggelig (Ok, adjektivtørke her, det virket slemt og ironisk. Men det var det ei. Så snart jeg kommer på et adjektiv skal jeg skrive til deg igjen)

 • Rullerusk

  Hei Aïda. Fint at du synes det er hyggelig her. Håper du kommer innom igjen :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: