De fire store

På nettstedet Underskog har det de siste dagene gått en debatt om hvem som er de fire store i norsk rock. Det startet med at Øystein Greni fra BigBang ble intervjuet i Dagbladet i forrige uke og journalisten presterte å skrive at de fire store innen norsk rock er BigBang, Turboneger, Madrugada og Kaizers Orchestra. Denne påstanden ble møtt med fnysende skepsis av de fleste på Underskog, inkludert undertegnede. Men så måtte jeg jo tenke meg om angående hvem jeg synes er de fire store. Resultatet ser dere under.

Mine fire store:

1. Seigmen

2. Raga Rockers (denne videoen fra 1984 er fantastisk!)

3. Dum Dum Boys

4. Jokke & Valentinerne

Også hederlig omtale til Motorpsycho.

Noen som har andre forslag?


9 responses to “De fire store

 • Mummimamma

  Kaizer er store!!!

 • Rullerusk

  Men ikke like store som de jeg nevner! Og jeg vil tørre å påstå at de ikke har hatt så mye å si for norsk musikk som fx Raga og Jokke.

 • Hverdagsmirakelet

  Fin liste dette. Og når det er snakk om norsk rock, må Jokke alltid med. Det er ikke spørsmål. Men kaizers er alltid gøy, og kanskje grunnen til at de ikke har hatt så mye å si for norsk rock er at enda ikke har holdt på så veldig veldig lenge?

 • jokke

  De fire store norske er Dum Dum Boys, Jokke, Raga og DeLillos. Det er vel vedtatt for snart 20 år siden. Et viktig krav til å være med i klubben er at man synger på norsk.

 • Rullerusk

  Hverdagsmirakelet: Jeg synes ikke Kaizers viser tegn til at de klarer å fronye seg i stor nok grad til at de kommer til å bli store i ettertiden. Men de er jo ennå unge så vi får se. :)

  Jokke: Lurte veldig på å ha med DeLillos på lista, men for meg er de et popband og ikke et rockeband. Men for all del, DeLillos er flotte karer. (Bortsett fra at jeg hater dem for Neste sommer, Smak av honning og den der fæle «flink»-låta de har klart å lage nå).

 • fred

  For å være surpompen: umulig diskusjon. Det finnes ikke noe svar. (Det sagt, kan jo selvfølgelig diskusjonen være underholdende.)

  Jeg skjønner forsåvidt at BigBang, Turboneger, Madrugada og Kaizers Orchestra dukket opp i hodet til dagbladetjournalisten (er kanskje de største i dagens norske mainstretreambevissthet, kanskje), men det var jo ikke så lurt å skrive det.

 • Rullerusk

  Resultatet av en slik kåring vil jo alltid komme an på hvilke kriterier man legger til grunn. Men det er jo morro å fronte smaken sin litt med slike lister. De fire som journalisten nevner er jo som du sier kanskje de fire bandene som har solgt mest og vært mest i vinden i de siste årene, men da synes jeg han burde ha spesifiert akkurat det, sånn for ordens skyld. Men jeg skjønner jo at jeg er vanskelig ;)

 • camilla

  Tja…For meg så blir det:

  Seigmen
  turboneger
  glucifer
  motorpsyco

  kanskje ikke de største men kanskje de «beste»? Eller som hvertfall tok ting til litt nytt nivå. All respekt til Raga, DumDum osv men noen få låters unntak så var jeg aldri helt med på f.eks DumDum Boys. Sorry.. Heller Kaizer da altså…

 • Rullerusk

  Glucifer er jo kjempetøffe, men synes de er litt for rett fram og mangler noe som gjør dem helt spesielle. Men for all del, jeg har vært på en del konserter med dem, og det er ekte rocknroll!

  DumDum Boys har vokst veldig på meg. Jeg pleide ikke å være så veldig fan, men det siste året nå har jeg hørt mer og mer på dem og har endt opp med å bli helt frelst.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: