Et dukkehjem

Endelig er tiden inne. Vi som har sett i filler Buffy-dvdene våre og fortsatt blir på gråten når vi tenker på at Firefly ble kansellert har fått nytt håp. Joss Whedon er tilbake.

Jeg har nettopp sett den første episoden av hans nye skapelse, Dollhouse. Eliza Dushku (kjent som Faith, den ikke fullt så snille slayeren i Buffy) spiller hovedrollen, en pike kalt Echo. Echo jobber for noen mennesker som driver the Dollhouse. The Dollhouse består av såkalte «actives», unge mennesker som har fått slettet minnene om hvem de er. De får forskjellige typer oppdrag, og for hvert oppdrag blir de programmert med en ny personlighet. Når oppdraget er over blir den slettet. Mellom jobbene bor de i the Dollhouse hvor de blir dullet og stelt med. Fullstendig uvitende om hva som egentlig gjøres med dem tror «dokkene» de er der for å få en spesiell type behandling fordi de ikke er helt friske.

Men trøbbel i dukkehjemmet kommer både fra innsiden og utsiden. Echo begynner å vise sprekker som tyder på at hun kanskje vil se gjennom sine påtvungne personligheter. Samtidig er en ung politimann på sporet av the Dollhouse, på jakt etter jentene som har forsvunnet.

Dollhouse har et kjent og kjært whedonsk preg. Det er selvstendige og hardtslående damer, spenning og action, humor og snappy dialog, og jeg er ganske sikker på at vi får en sunn dose romantikk og håpløs kjærlighet etterhvert.

Denne første episoden kunne absolutt by på god underholdning, så jeg har en sterk følelse av at det kan bli en bra sesong. Nå må jeg finne fram «Joss Whedon is my master now»-tskjorta mi igjen.

Om Rullerusk

Rullerusk er bibliotekar, litteraturviter, tegneserienerd og skravlebøtte. Vis alle innlegg av Rullerusk

6 responses to “Et dukkehjem

 • Hverdagsmirakelet

  Yey! Endelig kan jeg slutte å se firefly om og om og om igjen! Kommer sikkert til å gjøre det uansett, men ikke like ofte, ihvertfall.

 • Rullerusk

  Firefly lar seg fint se mange ganger, men er hyggelig med noe nytt. Håper dumme tv-selskapet lar Joss få fortsette denne gangen.

 • Sexy Sadie

  Jeg ble skuffet og holder meg til Lost.

 • Rullerusk

  Hva ble du skuffet over? Jeg ble kanskje ikke superflabbergasted imponert, men det ble jeg ikke av første episode av Buffy heller. Syntes det var bra nok til en lovende start. Velger å fortsatt følge med jeg. Hvis det ikke blir noe bra så jeg alltids mine andre faste serier…

 • Hege

  Hei!

  Hvor har du sett denne episoden?
  Er serien å få tak i noe sted??

 • Rullerusk

  Hei Hege.

  Jeg har lastet ned episodene. Den har ikke blitt vist på noen norsk tvkanal ennå og for å se den på FOX sine nettsider må man bo i USA. Så for å få se må du enten laste ned eller vente til første sesong (som blir avsluttet til sommeren) kommer på dvd.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: