Sesongslutt for eventyr

En julegave som aldri slår feil er gavekort hos Outland. Jeg brukte mitt til å kjøpe det ellevte og foreløpig siste nummeret av tegneserien Fables. Fables er en av de tegneserieføljetongene som har sjarmert meg mest de siste årene. Konseptet er at eventyrkarakterer har flyktet fra sine eventyrriker for å unnslippe en grusom erobrer, og lever nå i eksil i vår verden, nærmere bestemt New York.

I de første albumene handler det hovedsaklig om de nære ting for våre eventyrlige flyktninger. Som hvordan klare deg økonomisk når du har flyktet fra alt du hadde av gods og gull og kun sitter igjen med en tittel, søskenrivalisering, kjærlighetsintriger, bedrageri og byråkratiske irrganger. Etterhvert kommer krigen som våre helter flyktet fra nærmere, og det blir klart at den er langt fra over. Et blodig og dramatisk eventyr fortsetter.

Jeg synes Fables er en veldig vellykket serie. Den viser oss kjente karakterer som Snøhvit, Askepott og den store stygge ulven fra en ny side, og har mye moro med å leke med disse karakterene. Den byr på en særedeles smakfull kombinasjon av spenning, humor og drama, og den er en nydelig visuell opplevelse. Jeg var redd den skulle komme til å tape seg etterhvert, men jeg synes det motsatte har skjedd. Dette er fortsatt stor moro og jeg vil ha mer! Derfor er jeg veldig glad for at serien fortsetter selv om hovedfortellingen nå har kommet til en naturlig avslutning.

Nå er jeg spent på fortsettelsen. Kommer de til å leve lykkelig i alle sine dager?

250px-fables

Reklamer

Om Rullerusk

Rullerusk er bibliotekar, litteraturviter, tegneserienerd og skravlebøtte. Vis alle innlegg av Rullerusk

2 responses to “Sesongslutt for eventyr

  • Gunn-Kristin

    Fables er gjesteserie i Nemi også, og jeg liker det jeg har sett der. Men hvorfor bytter de tegnere hele tiden?

  • Rullerusk

    Ja, mange her i Norge har nok oppdaget den gjennom Nemi. jeg liker best å kjøpe de selvstendige albumene, så får man historiene samlet og ikke så oppstykket.

    Nesten alle slike serier som går over flere år har flere tegnere, ofte har de en gruppe tegnere som rulerer. Jeg antar at det er fordi det blir for mye jobb for bare en tegner og på den måten får tegnerne også mulighet til å holde på med andre jobber også. Jeg synes ikke det gjør noe så lenge alle er dyktige, det er gøy å få se flere tegnestiler i den samme serien.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: