Julekalender : Luke 14

I anledning førjulsnostalgi har jeg funnet fram Alle barna i Bakkebygrenda og vil gjerne sitere litt fra kapittelet «Snart blir det jul».

«Før vi gikk hjem, måtte vi synge alle julesangene vi kunne, og frøken sa at hun håpet vi fikk det hyggelig i julen. Det var jeg sikker på at jeg kom til å få.

Berit og Anna og jeg sprang til landhandleren og kjøpte rødt og grønt og hvitt og blått glanspapir, for vi tenkte at vi skulle lage kurver til å henge på juletreet. Så gikk vi hjem. Det var så lyst og vakkert.

Best det var, fant Berit fram eventyrboka si. Hun luktet på den. Og så fikk vi lukte alle sammen. Nye bøker lukter så godt at en kan kjenne på lukta hvor morsomt det blir å lese i dem. Så tok Berit til å lese. Mor hadde sagt at hun ikke fikk lese i bøkene før julekvelden. Men Berit sa at hun bare skulle lese et bittelite stykke. Da hun hadde lest det bittelille stykket, syntes vi alle sammen at hun godt kunne lese et lite stykke til, men det hjalp ikke, for da hun var ferdig med det, var det akkurat like spennende.

– Jeg da få greie på om prinsen blir forhekset eller ikke, sa Lars.

Og så måtte hun lese et stykke til. Sånn holdt vi på, og da vi endelig kom hjem til Bakkebygrenda, hadde Berit lest ut hele boka for oss. Men Berit sa at det gjorde ingen ting, for hun skulle lese den om igjen julekvelden likevel.»

Reklamer

Om Rullerusk

Rullerusk er bibliotekar, litteraturviter, tegneserienerd og skravlebøtte. Vis alle innlegg av Rullerusk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: