A night to remember

I dag er dagen da en av mine store barndomshelter inntar Oslo. Glem Madonna, glem Samantha Fox, Kim Wilde eller whoever. Cyndi Lauper var den kuleste popdama på 80-tallet. Hun hadde de fineste sangene, den råeste stemmen og definitivt den kuleste klesstilen. Cyndi var noe helt unikt.

Dette var 80-tallet og jeg var et av de heldige barn som hadde tilgang på kabel-tv. Stadig dukket Cyndi opp på skjermen og gjorde opprør mot foreldrene sine og sang at «Girls just wanna have fun». Hun snakket på telefonen med alle de like kule venninne sine og gikk for å danse rundt i gatene. Det var klart at jeg også ville være slik. Så fikk jeg og brødrene mine kloa i et piratkopiert eksemplar av The Goonies på vhs. Den ble sett om og om igjen. Noe av det beste med videoen var at musikkvideoen med Cyndi som synger «Goonies are good enough» kom etter at selve filmen var ferdig. Der er hun igjen i opprør, denne gang mot autoritetene og politiet, og kravler rundt under jorda, forbi skjeletter og skumle ting. Fantastisk.

Sommeren 1989 er jeg og mamma på tur sammen. Vi hører på albumet A night to remember i bilen. Jeg er forelsket i Cyndi, jeg synger med, jeg kan alle tekstene utenatt. Når vi er hjemme igjen gir mamma kasetten til meg. Cyndi er min til odel og eie. Den får gå i spilleren til det bare en båndgrøt igjen.

Nå har Cyndi Lauper gjort comeback med albumet Bring Ya to the Brink, og i kveld spiller hun på Sentrum Scene. Jeg skal desverre ikke dit, ettersom lommeboken er litt slunken og jeg er nær døden av forkjølelse. Så jeg er litt lei meg i dag. Samtidig er jeg glad for at min gamle heltinne fortsatt framstår som vanvittig kul og sprø, 20 år etter at jeg begynte å like henne. Og hun har mange fine vidoer på YouTube jeg kan trøste meg med. Jeg håper de som kommer seg til Sentrum Scene får en fantastisk aften. Det blir etter all sannsynlighet a night to remember.


8 responses to “A night to remember

 • tordenlill

  Utrolig kul dame,ja!
  Takk for videoen. Noen ting er finere enn andre ting å mimre på.
  Cindu Lauper er verdt å mimre.:-)
  Hvordan er en nye platen hennes tro?

 • Avil

  My style came out of poverty, sa Cyndi. Bruktsjapper og arvetøy, satt sammen på nye måtar. Eg var fjorten, eg var frelst, forelska, eg ville vere Cyndi.
  Sjølv no, etter 25 år, har eg ein sterk hang til rare skjørt og store smykker.
  Og då Celine Dion sang «I drove all night» blei eg rasande. Helligbrøde!

 • rullerusk

  Tordenlill: Ja, det er flott å mimre med Cyndi. Jeg har bare hørt noen få låter fra det nye albumet. Et par var litt for mye disko og 90-talls dancemusic for min smak, men er et par av de roligere låtene var ganske ålreite.

  Avil: Åh, jeg elsker også den «blande alt mulig rart sammen»-stilen. Hurra for rare skjørt og store smykker! Og masse forskjellige farger og mønstre satt sammen!

  Da jeg lette etter «I drove all night» på YouTube så jeg at flere folk hadde skrevet i kommentarfeltet at Celine Dion sin versjon var bedre! Noen trenger helt klart en oppklarende ørefik og så en grundig innføring i hva som er bra musikk…

 • Avil

  Folk, ass. Dei har ikkje peil.

 • rullerusk

  Nei, det har de jammen ikke. Enda godt at noen av oss vet bedre og har ufeilbarlig smak.

 • Mummimamma

  Ble veldig rørt da jeg leste denne. Husker jo godt at vi var på tur, men hadde glemt at vi hørte på Cyndi Lauper. Kanskje fordi jeg ga deg båndet? :-)
  Man vet så lite om sine barn og hva som gir gode minner. Derfor er det godt og artig å lese om dette.
  Husker dere så på Goonies. Var den ikke til og med uteksta?

  Klem fra Mummimamma

 • rullerusk

  Hei mamman min.

  Nei, det er ikke alltid man er klar over hva som kommer til å bli kjære minner senere når man opplever det. Når jeg tenker etter så har jeg faktisk veldig mange gode minner rundt det å kjøre bil med deg (og resten av bølingen) og høre på musikk. Tror det har noe med de fine opptakskassettene du pleide å lage. Jeg har et veldig sentimentalt forhold til dem. Er masse sanger jeg er kjempeglad i fordi jeg forbinder dem med sommerferie og biltur.

  Tror Goonies var uteksta ja. Men det spilte jo ingen rolle, spennende var det. Tror jeg og gutta så den enda flere ganger enn vi så Karate Kid. :)

  Ille kos å få kommentar fra deg forresten. Vi ses til helga.

  klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: