Kill your boyfriend

Du gjør lekser, du ser på listepop på tv, du følger pliktskyldigst med på hva som foregår i D&D-gruppa til kjæresten din, du lytter taust og med sammenbitte kjever til dine foreldres stadige formaninger. Du er snill pike og du holder på å gå fra vettet av kjedsomhet. Hva er da mer naturlig enn å huke opp med en kriminell kjekkas, skyte den ubrukelige kjæresten, rømme hjemmefra og slå seg sammen med en gruppe anarkistiske kunstnere med terroristambisjoner?

Kill your boyfriend er Grant Morrisons lekne hyllest til anarki og kaos. Med utgangspunkt i den klassiske historien om den skoleflinke middelklassejenta som gjør opprør mot omverdenens forventninger, blir vi dratt med på et eventyr fullt av hærværk, drap, narkotika og eksperimentell sex. Fullstendig fritt for all moral, hemninger og represalier. Den hyller det frie og hemingsløse, og gjør narr av både middeklassen med skjeletter i skapet og av bohemene som poserer som opprørske og alternative. Resultatet er en utrolig morsom tegneserie med høy kulhetsfaktor. Kill your boyfriend er rett og slett totally punk rock.

Grant Morrison er mest kjent for serien The Invisibles, som for å si det enkelt handler om en gruppe magikere som sloss med alle midler mot onde makter som vil undertrykke menneskene. Kill your boyfriend er en popflørtete innføring i Morrisons kaotiske univers. Mindre magi og mystisisme, men like mye grensesprengende frihetstrang.

Kill your boyfriends eneste moral er at du bør skyte «Snill pike-syndromet» i fillebiter og gjøre det du har lyst til.

Reklamer

Om Rullerusk

Rullerusk er bibliotekar, litteraturviter, tegneserienerd og skravlebøtte. Vis alle innlegg av Rullerusk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: