To bring you my love

Det har skjedd så mye annet de siste dagene at jeg nesten helt har glemt å blogge om forrige ukes absolutte største gladmelding: PJ Harvey spiller i Operaen i Bjørvika 19. juni, og jeg og en god venninne har billetter. Det kan se ut til at 2008 skal bli året som gjør godt for skuffelsene 2001 førte med seg. 2001 var nemlig året da jeg pga pengemangel og for lange avstander i tur og orden gikk glipp av The Cure på Roskilde, PJ Harvey på Rockefeller og Depeche Mode i Spektrum. Var jeg bitter? Å jada. Men skjebnen smiler til de som ikke fortviler. I februar fikk jeg se The Cure (for andre gang til og med!) og nå står PJ Harvey for tur.

Jeg var 15 år da jeg oppdaget PJ Harvey. Husker ikke hvordan, men jeg hadde på et vis snublet over låta «To bring you my love» fra albumet med samme tittel. Jeg var helt oppslukt av den og benyttet en hver anledning til å gå innom platebutikken for å høre på sangen på repeat. Ettersom mine lommepenger sjelden strakk til å kjøpe en cd til den horrible prisen av 179 kr og dette var en del år før nedlasting av musikk var mulig ble det mange besøk i platebutikken. Så mange at han som var daglig leder kommenterte det. Han var ikke uvennlig, men jeg ble likevel dødelig flau. Jeg kom ikke tilbake før jeg hadde hatt bursdag og endelig hadde penger til å kjøpe det etterlengtede albumet. Til min store ergelse var ikke daglig leder på jobb den dagen, jeg hadde gledet meg til å vise at nå var det slutt på snyltingen. To bring you my love var mitt til odel og eie.

Mer enn ti år og et større antall gjennomlyttinger senere får jeg fortsatt frysninger hver gang jeg hører «To bring you my love». Jeg elsker hvordan den starter helt rolig, du hører den nesten ikke. Så bli lyden sterkere og du blir dratt inn av de enkle og manende tonene fra gitaren. Så kommer stemmen til Polly Jean inn. Og den er så rå, så naken, den blir nærmest tvunget ut av strupen hennes. Du tenker «ja, selvsagt», du tror henne når hun synger:

Climbed over mountains
Travelled the sea
Cast down off heaven
Cast down on my knees
I’ve laid with the devil
Cursed god above
Forsaken heaven
To bring you my love

På slutten toner et orgel rolig ut og du føler at du endelig kan slippe pusten igjen. Gradvis går gåsehuden bort. Men sangen har gjort noe permanent med deg.

PJ Harvey Polly Jean Harvey

Om Rullerusk

Rullerusk er bibliotekar, litteraturviter, tegneserienerd og skravlebøtte. Vis alle innlegg av Rullerusk

4 responses to “To bring you my love

 • virrvarr

  Dette er fullstendig off topic- men jeg ELSKER bildet med det blå håret. Jupp.

 • rullerusk

  hehe, mange takk. :D Hadde liten fotosession for meg selv i går. Er desverre bare en parykk og ikke mitt ekte hår. Prøvde å farge håret blått en gang, men fargen gikk bare rett ut og så hadde jeg grått hår i stedet. Ikke like stilig.

 • This is love « Rullerusks rablerier

  […] Postet i Musikk tagged Den Norske Opera, PJ Harvey kl. 9:20 am av rullerusk Jeg har ikke bare sommerfugler i magen. Jeg har sommerfugler i hele meg. Det kribler og kiler absolutt overalt. I kveld spiller min heltinne og gudinne PJ Harvey i Den Norske Operaen. Og jeg skal være der og se henne for første gang, mer enn ti å etter at jeg oppdaget den fantastiske musikken hennes. Mitt første musikalske møte med Polly Jean har jeg allerede skrevet om her. […]

 • La oss danse « Rullerusks rablerier

  […] Jeg har tidligere skrevet om mitt forhold til PJ Harvey. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: